Kastamonu'da Kar Yağışı: Beyaz Örtüyle Kaplanan Şehirde Zorluklar Baş Gösterdi!

Kastamonu'da, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, kenti beyaz bir örtüyle kaplarken, muhteşem görüntüler oluşturdu. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 15 santimetreye kadar ulaştı.

Kastamonu'da, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, kenti beyaz bir örtüyle kaplarken, muhteşem görüntüler oluşturdu. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 15 santimetreye kadar ulaştı. Ancak bu güzellik, beraberinde zorlukları da getirdi.

YOLDA ZOR ANLAR


Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışının başlaması, hazırlıksız yakalanan sürücüleri zor durumda bıraktı. Özellikle sabah saatlerinden itibaren Kastamonu'nun yüksek kesimlerinde, Ağlı, Küre, Seydiler, İnebolu, Bozkurt, Çatalzeytin ve Devrekani ilçelerinde etkili olan kar, ulaşımı güçleştirdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle İnebolu-Kastamonu kara yolu Masruf mevkii ile Kastamonu-Bozkurt-Çatalzeytin kara yolu Yaralıgöz mevkiinde araçların ilerlemesi zorlaştı. Bazı sürücüler ise araçlarını şarampole kaydırarak kazalar yaptı.

KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARI


Ulaşımda yaşanan aksaklıkların ardından, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kar kürüme araçlarıyla yolları temizleme çalışmalarına başladı. Bu durum, sürücülerin yolculuklarını biraz daha kolaylaştırdı.

BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ


Seydiler ilçesinde taksicilik yapan Yılmaz Odabaşı, kar yağışının güzelliğine vurgu yaparak, "Bu yıl kış biraz erken geldi. Allah'ın verdiğine şükredeceğiz. Yaz mevsimi de kurak geçti. Şimdi de kar yağıyor ilçemize. Şu anda kar yağışı gayet güzel" şeklinde konuştu.

GECE DEVAM EDECEK


Aralıklarla etkili olan kar yağışının gece saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Bu durum, özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığının 15 santimetreyi bulmasına neden olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.