Kastamonu'da takdir toplayan projeler! Meslek ve sosyal yetenek kazandıran eğitimler başladı

Kastamonu'da İçişleri Bakanlığı'nın destekleriyle hayata geçirilen "Ahşaba Özel Dokunuş" ve "Güçlü Aile Güçlü Özel Birey" projeleri, özel bireylerin meslek öğrenmesini ve sosyal hayata katılımlarını sağlamayı amaçlıyor.

Kastamonu'da İçişleri Bakanlığı'nın destekleriyle hayata geçirilen "Ahşaba Özel Dokunuş" ve "Güçlü Aile Güçlü Özel Birey" projeleri, özel bireylerin meslek öğrenmesini ve sosyal hayata aktif katılımlarını hedefliyor.

AHŞABA ÖZEL DOKUNUŞ PROJESİ

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen "Ahşaba Özel Dokunuş" projesi kapsamında Kastamonu Valiliği ve Taşköprü Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle bir protokol imzalandı. Proje, 15-50 yaş arasındaki 30 dezavantajlı engelli bireyin ahşap oymacılığı eğitim atölyesi aracılığıyla mesleki yeterliliklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında özel bireyler, ahşap oyma atölyesinde eğitim alarak sadece meslek sahibi olmayacak, aynı zamanda ürettikleri ürünleri satarak gelir elde edebilecekler. 155 bin TL bütçeli projede, özel bireylere iletişim ve beden dili, takım ruhu, liderlik yönetim becerileri, girişimcilik, dijital pazarlama, ürün fotoğrafçılığı ve sosyal medya yönetimi eğitimleri de verilecek.​​​​​​​

GÜÇLÜ AİLE GÜÇLÜ ÖZEL BİREY PROJESİ

Kastamonu Valiliği ile Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği iş birliğiyle hayata geçirilecek olan "Güçlü Aile Güçlü Özel Birey" projesi, özel bireylerin yaşam kalitesini arttırmayı ve ailelerinin kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında eğitim programları düzenlenerek, aynı zamanda ailelere yönelik destek sağlanacak.

Özel bireylere yönelik düzenlenecek etkinliklerde, otizim ve serebral palsi gibi teşhisler konulan bireylerin duyu denge gelişimleri desteklenecek. Ayrıca, hafif düzeyde otizimli bireylere kahvaltı, çorba ve tatlı hazırlama eğitimleri verilerek meslek edinmelerine destek olunacak.

PROJENİN PAYDAŞLARI VE HEDEFLERİ

Projelerin paydaşları arasında Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kastamonu Belediye Başkanlığı yer alıyor. Projeler, özel bireylerin topluma entegrasyonunu, meslek edinmelerini ve ailelerinin desteklenmesini amaçlayarak, Kastamonu'da sosyal sorumluluk projelerine yeni bir boyut kazandırıyor.​​​​​​​

Taşköprü Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tevfik Yıldırım, "Özel Bireyler Derneği ile birlikte ortak "Ahşaba Özel Dokunuş" projesini hazırladık. Projede 30 özel bireyli öğrencimize, ahşap oymacılığı ile ilgili tecrübe kazandırıp bunların gelişimlerini sağlayacağız. Engelli arkadaşlarımızı topluma kaynaştırmak, onları bu tür ortamlara hazırlamak istiyoruz. Bizim için burada para ikinci planda, asıl amacımız özel bireylerimizi topluma kazandırmak. Özel bireylerimizi ya da engellilerimizi, proje çerçevesinde yakın diyaloglar kurarak iletişim halinde olmaları için bu projeyi düşündük, şimdi de uygulamasına başladık" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

İstanbul'da Benzin İstasyonu Operasyonu: 90 Milyon TL'lik Vergi Kaçağı Ortaya Çıktı
Galata Kulesi Altında Trafiği Kapatan Gruba Cezalar Yağdı: Toplamda 13,926 TL Para Cezası Kesildi!
DEM Partili Ceylanpınar Belediyesi'nden T.C. ibaresi kaldırıldı
CHP’li Üsküdar Belediyesi, Medipol’ün inşaatını durdurdu
İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor