Kastamonu’daki orman yangını kontrol altında

Kastamonu'da çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahale ile kontrol altına alındı. Kastamonu orman yangını giderek büyüdü. Kastamonu orman yangınının söndürülmesi ile birlikte derin bir nefes alınmış oldu..

Kastamonu'da çıkan orman yangını hava ve toprakla kontrol altına alındı.

Kastamonu'nun Alpagut köyünde saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Alınan bilgiye göre ormanda çıkan yangın kısa sürede büyüyerek birçok yere yayıldı. Helikopter yardımıyla bölgeye gönderilen itfaiye ekipleri ve su kamyonlarının çalışmasıyla yangın 3,5 saatte kontrol altına alındı. Ekipleri soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Yangınla ilgili bilgi veren Alpagut Köyü Muhtarı Satı Adalı, "Belki de kırık şişelerden çıkan bir yangındır. Orman işçileri zaten bölgede çalışıyordu. Yangın şu anda kontrol altına alındı. Ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptı. İki helikopter geldi. "Bazen rüzgar çıkıp yangını geri getirir" dedi.
Yangına ilk müdahale eden vatandaşlardan Karaş Köyü Muhtarı Yaşar Nahar, şunları söyledi: "Yangın ilk olarak dağın diğer tarafında çıktı. Muhtemelen koni patlaması nedeniyle bu kısma yayıldı. İnsanların arasındaydım. "Takımlar bir şeyler yaptı ve bunun üzerinde çalışıyorlar" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.