Katar ile yapılan SWAP anlaşması piyasaları nasıl etkileyecek?

İktisatçı Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Türkiye ile Katar arasında yapılan SWAP anlaşmasını değerlendirdi.Katar’la yapılan swap anlaşması ne anlama geliyor? Ne amaçlanıyor? İktisatçı Prof. Dr. Esfender Korkmaz, TELE1'e Türkiye...

İktisatçı Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Türkiye ile Katar arasında yapılan SWAP anlaşmasını değerlendirdi.

Katar’la yapılan swap anlaşması ne anlama geliyor? Ne amaçlanıyor? İktisatçı Prof. Dr. Esfender Korkmaz, TELE1'e Türkiye ile Katar arasında yapılan SWAP anlaşmasını değerlendirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün bir açıklama yaparak Katar Merkez Bankası arasında 17 Ağustos 2018 tarihinde imzalanan ikili para takası (swap) anlaşmasının yenilendiğini duyurdu. TCMB, söz konusu anlaşmanın tutarının 5 milyar ABD doları karşılığı Türk lirası ve Katar riyalinden 15 milyar ABD doları karşılığı Türk lirası ve Katar riyaline yükseltildiğini belirtti.

Konuyla ilgili bir diğer değerlendirme ise Eski Merkez Bankası Başkanı ve İyi Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz' dan geldi.

Katar’dan gelecek 10 milyar dolar karşılığı Katar Riyali’ne dokunulmayacağını ve bu paranın sadece görüntüde rezervi yüksek göstermeye yarayacağını söyleyen Yılmaz, “Katar ve Türkiye’nin dolar ihtiyacı için aldıkları TL ve riyalleri Londra’da satmaları gerekir ancak bu durumda TL ve riyalin değeri düşer ve iki ülke de bunu istemez” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD Ekonomisindeki Belirsizlikler ve Küresel Piyasalar
Gazze'de İsrail'in Refah Kentine Yönelik Mahalle Boşaltma Operasyonu Endişe Yaratıyor
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Seller: Ölü Sayısı 76'ya Yükseldi
Fransa'da Liselerden Gazze'ye Destek: Protestolar Genişliyor
ABD Üniversitelerinde Filistin Yanlısı Protestolar Gerginliği Artırıyor