Katil Semih Çelik'in hastane raporları ortaya çıktı: Gözetim altında tutulması gerekiyormuş

İstanbul'da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i vahşice öldürüp ardından intihar eden Semih Çelik'in, daha önce psikolojik sorunlar nedeniyle beş kez hastanede tedavi gördüğü ve şizofreni teşhisi konduğu ortaya çıktı.

İstanbul'da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i vahşice öldürüp ardından intihar eden Semih Çelik'in, daha önce psikolojik sorunlar nedeniyle beş kez hastanede tedavi gördüğü ve şizofreni teşhisi konduğu ortaya çıktı. Raporlarda, ilaçlarının düzensiz kullanıldığı ve gözetim önerildiği belirtildi.

İstanbul’da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i öldürdükten sonra intihar eden Semih Çelik’in hastanede tedavi geçmişine ait raporlar gün yüzüne çıktı. İki yıl önce psikolojik sorunlar nedeniyle hastanede tedavi gören Çelik’in daha önce beş kez benzer sebeplerle hastaneye yatırıldığı ortaya çıktı.

Çelik, korkunç bir şekilde İkbal Uzuner’in kafasını keserek annesine göstermiş ve ardından Edirne Kapı surlarından atlayarak intihar etmişti. Ekol TV’nin ulaştığı raporlarda, Çelik’in kendine zarar verdiği ve bu nedenle hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Psikolojik sorunları nedeniyle gözetim altında tutulması gerektiği vurgulanan raporlarda, şizofreni tedavisinde kullanılan ilaçların düzensiz alındığı ve refakatçisi olmadan serviste bırakılmasının riskli olduğu da ifade edildi.

Fatih'teki surlara çıkan 19 yaşındaki Semih Çelik, aynı yaşlardaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i vahşice öldürdükten sonra kendini surlardan atarak hayatına son verdi. Ülkeyi sarsan bu korkunç cinayetlerin ardından, bazı web siteleri ve sosyal medya platformlarında kadın düşmanı görüşleri savunan ve "ince" olarak bilinen grupların örgütlenmesi gündeme geldi.

Türkiye’nin birçok şehrinde, kadınlara yönelik şiddet olaylarına karşı eylemler düzenlenmeye başlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.