Katilin annesinden kan donduran sözler: "İyi ki yapmışlar, ellerine sağlık"

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Merve Acar'ın pompalı tüfekle vurulmasıyla ilgili yargılanan 7 kişinin duruşması devam etti. Olay, Yusuf Söylemez'in amcasının oğlu Hasan Söylemez'i kovalaması sırasında yaşandı.

DENİZLİ'DE MERVE ACAR'IN ÖLDÜRÜLMESİ DAVASI DEVAM EDİYOR

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, 20 Ağustos 2023 tarihinde meydana gelen olayda, Yusuf Söylemez’in (26) amcasının oğlu Hasan Söylemez’i (25) kovalaması sonucu Merve Acar (28), pompalı tüfekle vurularak hayatını kaybetti. Olayla ilgili tutuklu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi. Duruşma sırasında sanık Yusuf Söylemez’in babası Liyadin Söylemez, "Adalet yerini bulacak" derken, annesi Kamile Söylemez ise "İyi ki yapmışlar, ellerine kollarına sağlık" şeklinde bağırdı.

Olay, Kayhan Mahallesi'nde, Yusuf Söylemez’in, kız arkadaşı Buse Simay Karakaya ile daha önce ilişki yaşadığı için husumetli olduğu Hasan Söylemez ile parkta buluştuğu sırada başladı. Buluşma sırasında taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Hasan Söylemez, Yusuf Söylemez'i bıçakla yaraladıktan sonra bir markete sığındı. Yusuf Söylemez, markete girip Merve Acar’a ateş açtıktan sonra Hasan Söylemez’i de hedef aldı. Merve Acar, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından kaçan 7 kişiyi tespit ederek gözaltına aldı. Yusuf Söylemez ve arkadaşları, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Hasan Söylemez’in markete girişi ve Yusuf Söylemez’in pompalı tüfekle ateş açması kaydedildi. Görüntülerde, vatandaşların Merve Acar’a yardım etmeye çalışması ve sağlık ekiplerinin onu ambulansa taşıması da yer aldı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Yusuf Söylemez için 'kadına karşı kasten öldürme', 'kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Diğer sanıklar için de benzer cezalar talep edildi.

Bugün Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, tutuklu sanıklar hazır bulundu. Duruşma sonunda Tolga Gök'ün adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi ve duruşma pazartesi gününe ertelendi. Sanıkların yakınları, duruşma salonunda gergin anlar yaşarken, çevik kuvvet ekibi müdahale etmek zorunda kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.