Katledilen İkbal'in ardından skandal sözler sarf etmişti: Sofuoğlu'na soruşturma başlatıldı!

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında, geçtiğimiz günlerde vahşice katledilen 19 yaşındaki İkbal Uzuner ile ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle soruşturma başlattığını açıkladı.

SAÜ'den yapılan açıklamada, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen Sofuoğlu'nun, daha önce "Taşıdığı sıfatın gerektirdiği özen yükümlülüğüne aykırı davranışlar" nedeniyle kınama cezası aldığı hatırlatıldı. Sofuoğlu hakkında devam eden başka bir disiplin ve ceza soruşturmasının da sürdüğü belirtildi. Cumhuriyet'in haberine göre, iki genç kızın vahşice öldürülmesiyle ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle de Sofuoğlu hakkında yeni bir soruşturma açıldığı ifade edildi.

"4 Ekim 2024 tarihinde 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil adlı iki genç kızımızın katledilmesi üniversitemizde derin üzüntü yaratmıştır. Öncelikle yaşamını kaybeden kızlarımızın ailesinin acısını paylaşıyor ve baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz."

Sofuoğlu hakkında açılan son soruşturmayla birlikte 4. kez soruşturma açılmış olduğu açıklandı.

NE OLMUŞTU?

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in Semih Çelik tarafından vahşice öldürülmesinin ardından kamuoyunda tartışmalar sürerken, Ebubekir Sofuoğlu'nun katledilen Uzuner hakkında "İslam hassasiyetiyle yetiştirilmiş olsaydı, bu katille hiç tanışmayacaktı" şeklindeki sözleri büyük bir tepki aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.