Katliam Yasası'nın Geleceği Yarın AYM'de Karara Bağlanacak

Anayasa Mahkemesi (AYM), yarın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yapılan başvuru üzerine sokak hayvanlarına yönelik yasal düzenlemelerin iptali talebini ele alacak. CHP, yeni düzenlemelerin Anayasa'ya aykırı olduğunu belirterek, söz konusu yasaların iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurudu.

Sokak köpeklerinin öldürülmesine zemin hazırlayan AKP'nin sunduğu 17 maddelik yasa teklifi, tüm itirazlara rağmen Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 2 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlandı.

CHP, 15 Ağustos'ta söz konusu değişikliklerin bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle dava açmıştı. Anayasa Mahkemesi, bu iptal davasını yarınki Genel Kurul gündemine aldı. Başvuruda herhangi bir eksiklik bulunmazsa, dava daha sonra belirlenecek bir tarihte esastan görüşülecek. Ayrıca, Yüksek Mahkeme, yürürlüğün durdurulması talebine ilişkin kararını yarınki toplantıda da verebilecek ya da bu talebi esas aşamasında değerlendirebilecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.