Kayak merkezi yakınlarında yanardağ patladı

Japonya’nın Kusatsu kentine bağlı bir kayak merkezi yakınlarındaki yanardağın patlaması sonrası oluşan çığ çok sayıda kayakçıyı karlar altında bıraktı.Reuters'in haberine göre üzerine volkanik kayaların da düştüğü...

Japonya’nın Kusatsu kentine bağlı bir kayak merkezi yakınlarındaki yanardağın patlaması sonrası oluşan çığ çok sayıda kayakçıyı karlar altında bıraktı.

Reuters'in haberine göre üzerine volkanik kayaların da düştüğü 10’un üzerinde kayakçı mahsur kalırken 15 kişi de yaralandı. Yetkililer halen bir kişini kayıp olduğunu söylüyor.

2 bin 160 metre yüksekliğinde Kusatsu-Şirane yanardağının yerel saatle salı sabahı patladığı bildirildi. Japonya Meteoroloji Merkezi, yanardağın püskürttüğü taşların zirveden 2 kilometre uzaklığa kadar erişebileceği uyarısında bulundu. Çığa volkanik faaliyetin neden olup olmadığı henüz ntleşmedi ancak iki olayın eş zamanlı gerçekleştiği belirtiliyor. Yetkililer, kayakçılara dağdan uzak durma uyarısı yaptı.

JAPONYA’NIN YANARDAĞLARI
Japonya’da 110 aktif yanardağ bulunuyor. Bu yanardağlardan 47’si sürekli kontrol altında tutuluyor. Eylül 2014’te Ontake Dağı’ndaki yanardağ sonucu 63 kişi hayatını kaybetmişti. Bu, 90 yıldır Japonya’da yaşanan en büyük yanardağ felaketiydi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var
Madonna, Copacabana Plajında Unutulmaz Konser Verdi
Japonya, Yendeki Değer Kaybıyla Turist Akınına Uğruyor
Macron, Fransa'daki Üniversite Protestolarını Sert Bir Dille Eleştirdi
Gazze'de İsrail Saldırıları Devam Ediyor: Son 24 Saatte 29 Ölü, 110 Yaralı