Kayıp mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor: Nene Hatun gemisi de çalışmalara katıldı

Marmara Denizi'nde battığı bildirilen BATUHAN A gemisindeki 4 kayıp mürettebatı bulma çalışmaları devam ederken, Deniz Kuvvetleri ve Kıyı Emniyeti ekipleri arama operasyonlarına devam ediyor.

Marmara Denizi'nde battığı bildirilen BATUHAN A adlı gemideki kayıp 4 mürettebatı bulma çalışmaları devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Akın, kazazede arama operasyonuna katılarak 25 Şubat 2024 tarihine kadar 36 dalış gerçekleştirdi ve 2 kazazedenin cansız bedenine ulaştı.

TCG Akın gemisi, 44 saat dalgıç marifeti ve ROV cihazıyla, toplamda 91 saat 31 dakika batık gemide arama çalışması yaptı. Faaliyetlerini tamamlayarak gece saat 02:30'da bölgeden ayrıldı. Ancak arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

Bu noktada, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Nene Hatun isimli gemi, TCG Akın'ın yerini alarak arama faaliyetlerine devam ediyor. 25 Şubat 2024 saat 09:50'de batığın üzerine konumlanma faaliyetlerine başladı.

4 kayıp mürettebatın bulunması için yoğun çaba sarf edilmekte olup, denizdeki arama operasyonları kararlılıkla sürdürülmektedir. Kalabalık ve profesyonel bir ekiple yürütülen çalışmaların sonucunda kayıp mürettebata kısa zamanda ulaşılması ümit ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı