Kayıp Narin'in ailesiyle ilgili yeni iddia: 'Ailenin bağlı olduğu yapı var'

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 15 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran için geniş çaplı arama çalışmaları devam ediyor. Narin’in amcası S.G., kasten adam öldürme suçlamasıyla tutuklandı.

Tüm Türkiye, Narin Güran'dan gelecek iyi haberi beklerken, bu soruşturmanın sonuçları büyük bir merakla izleniyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 15 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunması için ülkede geniş çaplı bir arama çalışması sürdürülüyor. Narin, 21 Ağustos'ta Kur’an kursuna gitmek üzere evden ayrılmış ve o günden beri kendisinden haber alınamamıştı. Bu süreçte Güran ailesiyle ilgili önemli gelişmeler yaşandı ve dikkat çeken iddialar ortaya atıldı.

Narin’in amcası S.G., kasten adam öldürme suçlamasıyla tutuklandı ve olayla ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı getirildi. Aynı zamanda köyün muhtarı olan S.G.'nin tutuklanması, olayın aydınlatılması açısından kritik bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Aile üyelerinin çelişkili ifadeler vermesi, durumun daha karmaşık bir hal aldığını gösteriyor.

Gazeteci Altan Sancar, Sözcü TV'de katıldığı bir programda, Güran ailesinin Diyarbakır’da 1990'lı yıllardan beri etkin olan ve son dönemde yeniden güçlenmeye çalışılan bir yapı ile sıkı ilişkileri bulunduğunu iddia etti. Sancar, bu yapı hakkında ayrıntı veremeyeceğini, ancak ailenin üzerindeki etkinin göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getirdi.

Sancar, "Aile üzerinde etkili bir yapı var. Yayın yasağı olduğu için adını vermeyeceğim, ama bu durum biliniyor. Son dönemde güçlendirilmeye çalışılan bir yapıdan bahsetmek doğru olur. Bu, bir tarikatın ötesinde bir yapı. 90'lı yıllardan bu yana Diyarbakır'da etkili" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.