Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Yeni Adımlar: Şikayet Kanalları Genişletildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele için yeni şikayet kanalları oluşturdu. GİB'in web sayfası, Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil ve Vergi İletişim Merkezi güncellenirken, sosyal medya ve WhatsApp ihbar hatları da devreye alındı. Şikayet konuları genişletildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında önemli adımlar attı. Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) yapılan açıklamaya göre, vatandaşların etkin ihbar yapabilmesi için yeni şikayet kanalları devreye alındı. IBAN’la ödeme talep eden ve fiş kesmeyenler sosyal medya ve WhatsApp üzerinden hızlıca şikayet edilebilecek. GİB'in web sayfası ve mobil uygulamaları güncellendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları kapsamında yeni adımlarını duyurdu. Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan (GİB) yapılan açıklamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı etkin yurttaş ihbarı için yeni şikayet kanallarını devreye aldı.

Yeni dönemde, IBAN’la ödeme isteyen ve fiş veya fatura kesmeyenler sosyal medya üzerinden hızlı bir şekilde şikayet edilebilecek. İhbar ve şikayetleri kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla GİB'in resmi web sayfası, Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil ve Vergi İletişim Merkezi hizmetleri güncellendi.

Ayrıca, BİP Vergi İhbarı Servisi, X ve Instagram ihbar hesapları ("gibihbar" üstünden "DM-Direkt Mesaj" yoluyla) ve WhatsApp İhbar Hattı (0 552 189 0 189) hizmete açıldı.

Kimler Şikayet Edilebilecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı'na göre ihbar edilebilecek konular şu şekildedir:

- Düşük KDV oranı uygulanması
- IBAN/PTT çeki yolu ile ödeme talep edilmesi
- Fiş veya fatura verilmemesi
- Başka işletmenin POS cihazının kullanılması
- Mükellefiyet kaydının olmaması
- Sahte veya yanıltıcı belge düzenlenmesi veya kullanılması
- Personel tutarının elden ödenmesi
- Kira gelirinin beyan edilmemesi
- Tapu harcının eksik ödenmesi
- Kaçak ürün satışının yapılması

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.