Kayseri ve Sivas'ı sel vurdu: 1 ölü var

Kırşehir'de Uzun Ali köyünde yaşanan sel felaketi, Mustafa Akar'ın hayatını kaybetmesine neden oldu. Sivas Gürün'de 8 evi su bastı, Kayseri Bünyan'da heyelan meydana geldi. Ulaşımda aksaklıklar ve hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Kırşehir'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış, Uzun Ali köyünde sele yol açtı. Köyde çobanlık yaptığı bilinen Mustafa Akar, sel sularına kapılarak kayboldu.

Çevredekilerin durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ve AFAD ekipleri yönlendirildi. Yapılan arama çalışmalarının ardından Akar, kaybolduğu noktadan 4 kilometre uzaklıkta bulundu. Ancak, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Akar, ne yazık ki kurtarılamadı.

Akar'ın cenazesi hastane morguna kaldırılırken, sel felaketinin yaşandığı köyde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

SİVAS'TA SEL FELAKETİ: 8 EVİ SU BASTI

Sivas’ın Gürün ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Tohma Çayı'nın taşmasına neden oldu ve sel felaketi yaşandı. Sel suları 8 evi sular altında bırakırken, ulaşımda da ciddi aksamalar meydana geldi.

Sel suları, ilçeyi Kayseri ve Malatya’ya bağlayan yolu ulaşıma kapattı. Sağanak yağışın etkisini kaybetmesinin ardından, bölgeye AFAD, özel idare ve karayolları ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle birlikte yol üzerindeki sel suları ve çamur temizlenerek ulaşım yeniden sağlandı.

KAYSERİ'DE HEYELAN PANİĞİ

Kayseri'nin Bünyan ilçesi Güllüce Mahallesi'nde şiddetli yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Bölgede mahsur kalan vatandaşların bulunduğu bildirildi. Kurtarma ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.