Kayseri'de çocuğa taciz gerginliği: 63 sosyal medya hesabına soruşturma başladı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir göçmenin 7 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği haberi ilçeyi ayağa kaldırdı. Gece, olaya tepki göstermek için toplanan kalabalık bazı araçları ters çevirdi, iş yerlerini ateşe verdi. Suriyeli şüpheli çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Kayseri'de yaşananları sosyal medya hesabından duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şunları söyledi: "Kayseri'de 30 Haziran 2024 akşamı yaşanan olayların ardından sosyal medya platformu X'te yaklaşık 79 bin hesaptan 343 bin paylaşım paylaşıldı. 
Paylaşılan mesajların yüzde 37'si provokatif ve olumsuzdu. "Ülkemizin güvenliğini tehdit eden provokatif mesajlara veya nefret söylemine tolerans göstermiyoruz" dedi.

Şüpheli tutuklandı!

Suriyeli bir göçmenin 7 yaşındaki çocuğa tacizde bulunduğunu, çok sayıda aracı devirdiğini ve iş yerlerini ateşe verdiğini duyunca kalabalık toplandı.

Kazalarda 14 polis ve 1 itfaiyeci yaralandı. Suriye uyruklu zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Cinsel istismar zanlısı ve mağdur olmak üzere 9 kişi geri gönderme merkezine götürüldü. Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı, mağdur çocuk, kardeşleri ve annesinin devlet koruması altına alındığını duyurdu..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.