Kayseri'de Gerilim: 67 Kişi Gözaltına Alındı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'de meydana gelen vakalarla ilgili 67 kişinin gözaltına alındığını, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve konuyla ilgili derhal soruşturma başlatıldığını duyurdu...

Yerlikaya’nın Açıklaması:

"Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde, Suriye uyruklu I.A adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır.

Ancak, sonrasında vatandaşlarımız bu bölgede toplanarak, insani değerlerimize yakışmayan bir tavır sergileyip, yasa dışı hareketlerle Suriye uyruklu kişilere ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir.

Güvenlik güçlerimizin müdahalesi sırasında 67 kişi gözaltına alınmış olup, kalabalık saat 02.00’den sonra dağılmıştır.

Türkiye bir hukuk devletidir. Güvenlik güçlerimiz, suç ve suçlularla mücadelesini her zaman olduğu gibi kararlılıkla sürdürmektedir. Yüce Türk Adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir.

Vatandaşlarımızın, kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez. İnancımızda, uygarlık değerlerimizde ve Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsamaha gösteremeyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.