Kayseri'de, 'mühürsüz torba' yüzünden seçmenler tekrar sandığa gidecek

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri, 2 Haziran 2024 Pazar günü yenilenecek. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, mühürsüz torba teslimi sebebiyle Pınarbaşı Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinin iptaline karar verdi.

2 Haziran 2024 Pazar günü yeniden seçimlerin yapılmasına karar verildi, bu da ilçe genelinde yeni bir seçim sürecinin başlayacağı ve halkın yeniden oy kullanacağı anlamına geliyor.

Pınarbaşı Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği seçimlerinin iptal edilerek yeniden yapılması kararı, 6 kabul oyu ve 1 ret oyu ile alındı.

'HER ZORLUK YENİ BİR BAŞLANGICIN KAPISINI ARALAR'

Pınarbaşı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın adayı Menduh Uzunluoğlu, yerel seçim sürecinde beklenmedik olaylar yaşandığını belirterek, bu kararın demokratik değerleri ve birlikte yaşama isteğimizi sınadığını ifade etti. Ancak zorlukların yeni başlangıçların kapısını açtığını vurguladı ve yeniden yapılacak seçimlerin Pınarbaşı için birlik, beraberlik ve ortak karar alma ruhunu güçlendirme fırsatı sunduğunu belirtti.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, CHP'nin adayı Deniz Yağan 5.082 oy alırken, Menduh Uzunluoğlu ise 4.758 oy almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı
TBMM'de öğretmen atama krizi! CHP Milletvekilinin soru önergesi 'kişisel' bulunarak geri çevrildi
Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi:
Cumhurbaşkanı affından yararlandı