Kayserili Perakende Devi İçin İflas Kararı Çıktı!

Mahkeme, konkordato talep eden iki şirketin kurtarılamayacağına karar vererek Beğendik Mağaza AŞ ile Beğendik Yiyecek İçecek şirketi için iflas kararı verdi. Beğendik, Alman Metro'dan satın aldığı Real'in iflasına da neden olmuştu..

İstanbul - Kayserili Beğendik marketleri için iflas kararı alındı. Mahkeme, konkordato talep eden iki şirketin kurtarılamayacağına karar vererek Beğendik Mağaza AŞ ile Beğendik Yiyecek İçecek şirketi için iflas kararı verdi. Beğendik, bünyesindeki Real için de daha önce iflas kararı almıştı.

Perakende sektörünün önemli isimlerinden Kayserili Beğendik için iflas kararı çıkmasıyla birlikte, şirketin mali sıkıntıları netlik kazandı. Temeli 1980'li yıllara dayanan Beğendik, bir süre önce Real Marketleri'ni de satın almıştı. Ancak Real için de mahkeme iflas kararı vermişti.

Beğendik, mali sıkıntılarının üstesinden gelebilmek adına bir süre önce konkordato talebinde bulunmuştu. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada, kritik karar 16 Ekim'de alındı ve Real ile Beğendik için kayyum ataması yapıldı.

Mahkeme, Beğendik Mağaza İşletmeleri Tic. AŞ ve Beğendik Yiyecek İçecek Gıda Turizm Hizmet İşletmeleri Limited şirketi için iflas kararı verdi. Bu kararla birlikte şirketlerin tasfiyesi için dosya, icra-iflas müdürlüğüne gönderildi.

Beğendik, 1986 yılında Kayseri'de kurulmuş ve 1993 yılında Ankara Kocatepe'deki mağazasını açarak büyümeye başlamıştı. Real'i satın alarak İstanbul pazarına giren Beğendik, geçmişte İstanbul'a giriş yapmış ancak uygun koşullar olmadığından 2002'de geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Çok sayıda personelin de ücretlerini alamadığı Beğendik, Alman Metro'dan satın aldığı Real'in iflasına da neden olmuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?
Türkiye'de Sıfır Araba Hayali Ucuzladı! Mayıs Ayında En Uygun Fiyatlı Modeller ve Güncel Liste
Türk devi ve Volkswagen'in ortak olduğu firma Türkiye'ye dev fabrika açıyor!
450 Milyon Dolarlık Tesis Kapanabilir!