Kayyum rektörleri protesto edip "Kadın üniversitesi istemiyoruz!" diyen 10 kadın göz altına alındı!

Başkente başta Melih Bulu ve kayyum atamaları protesto edildi. Kadınlar kadın üniversitelerine karşı çıktı. 10 kadın gösterici polis tarafından göz altına alındı.

Başta atanmış rektör Melih Bulu ve kayyum rektörler ile kadın üniversitesine karşı eylem yapan kadınların protesto gösterisine polis müdahale etti. Ekipler tarafından 10 kadın gösterici göz altına alındı.

Polis çekim yapılmasına izin vermedi

Kuğulupark'ta toplanan kadınların “Kayyum rektörleri ve kadın üniversitesini de istemiyoruz" diyerek eylem yapmak istemeleri polisin müdahalesiyle sonuçlandı. Kadınların açıklama yapmasına izin vermeyen polis 10 göstericiyi gözaltına aldı. Polis olayları görüntülemek isteyen basın mensuplarını, kameralarını kapatarak ve uzaklaştırarak engelledi.

Kadın üniversiteleri konusu nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haziran 2019’da G20 zirvesi için bulunduğu Japonya’da kendisine fahri doktora unvanı veren Mokugawa Kadın Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, “Japonya’daki 800 üniversitenin 80’i kadın üniversitesi. Bu benim için çok anlamlı. Bizde böyle bir şey yok, olması halinde de neler olur o ayrı bir soru işareti. Japonya’daki 80 kadın üniversitesini, büyükelçime görev veriyorum, incelemek suretiyle ülkemde de bunun adımını inşallah atacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Kadın Üniversiteleri konusu 2021 yılının Ocak ayında tekrar gündeme geldi.

#kadınüniversitesinekarşıyız

Erdoğan'ın açıklama ve uygulamasını ayrımcı bulan kadınlar son bir yıldır sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor. Bugünkü eylem öncesi açıklama yapan kadınlar, ayrıca gözalıtna alınmalarını da cep telefonu ile kaydetti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

AUZEF sınav neticeleri: AUZEF vize sınav neticeleri ne zaman açıklanacak?
MEB AÖL takvimi: Açık Lise 3. dönem sınavları ne zaman?
TUS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024 TUS/1 tercih kontenjanlarında son durum
Bu hafta sonu hangi sınavlar var? 4-5 Mayıs ÖSYM sınav takvimi
Bu hafta sonu hangi sınavlar var? 4-5 Mayıs ÖSYM sınav takvimi