Kaza Sonrası 1980 Yılına Sıkışmış Hayat:Luciano D'Adamo'nun Hafıza Kaybı Hikayesi

İtalya’da yaşanan ilginç bir olay, tüm dünyayı hayrete düşürdü. 2019 yılında Roma’da meydana gelen bir trafik kazası sonucunda komaya giren Luciano D'Adamo, 39 yıl boyunca uyuduğu halde, 1980 yılına sıkışmış bir yaşamla yeniden uyanmayı başardı.

İtalya’da yaşanan ilginç bir olay, tüm dünyayı hayrete düşürdü. 2019 yılında Roma’da meydana gelen bir trafik kazası sonucunda komaya giren Luciano D'Adamo, 39 yıl boyunca uyuduğu halde, 1980 yılına sıkışmış bir yaşamla yeniden uyanmayı başardı. 63 yaşındaki Luciano, gözlerini açtığında hâlâ 24 yaşında olduğunu düşünüyordu.

KAZA VE HAFIZA KAYBI

Luciano’nun son hatırladığı anılar, Mart 1980'de Roma'daki evinden çıkarken yaşadığı bir darbe ile her şeyin karardığı andı. Uyandığında, karşısında 19 yaşındaki nişanlısı olarak hatırladığı kadını, aslında 39 yıllık eşi Monica’yı buldu. Eşi, Luciano’yu tanıdığını söylemesine rağmen, Luciano onun kim olduğunu tanıyamadı.

TEKNOLOJİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Kaza sonrası hafızasında büyük bir boşluk oluşan Luciano, 1980'deki yaşamını sürdüğünü düşünüyordu. Ancak, 63 yaşına geldiğini ve oğlu ile torununun varlığını öğrenmesi onu derinden sarstı. Teknolojik gelişmeler ise onun için bir başka şoktu; akıllı telefonlar, GPS cihazları ve modern dünyanın diğer yenilikleri, sanki bilim kurgu dünyasından fırlamış gibiydi. Özellikle otomobildeki GPS sesinin yön tarif etmesi onu hayrete düşürdü.

AYNADA YABANCI BİR YÜZ

Luciano'nun hayatındaki en zor anlardan biri, aynaya baktığında karşısında gördüğü yaşlı adamı tanımakta güçlük çekmesiydi. Hafızası, yılların getirdiği değişiklikleri unutturmuştu ve bu nedenle yaşlanmış yüzü onun için bir yabancı gibiydi.

BEŞ YIL SONRA GERİ DÖNEN HATIRALAR

Kazanın ardından geçen beş yıl boyunca Luciano, doktorlar ve psikologlar eşliğinde kaybolan anılarını yeniden kazanmaya çalıştı. Ancak yalnızca bazı küçük hatıralar geri döndü; bunlar arasında 2014’te ilk torununun doğduğu yıl ile ilgili birkaç detay vardı. Çocuklarla vakit geçirmekten keyif aldığını ancak büyükbaba olarak nasıl davranacağını öğrenmenin zorluğunu dile getirdi.

DUYGUSAL YÜK VE YENİDEN ENTEGRE OLMA ÇABASI

Daily Mail'de yer alan habere göre, Luciano’nun hafıza kaybı duygusal olarak da büyük bir yük oluşturdu. Kendini 24 yaşında zannederken, birden bire yetişkin bir oğula ve torunlara sahip olduğunu öğrenmek, onun için sarsıcıydı. Hâlâ birçok şeyi yeniden öğrenmeye çalışıyor; uçağa hiç binmediğini söylerken, eşi ona birlikte Paris’e gittiklerini hatırlatıyor, ancak Luciano bu anıları yaşamış olmasına rağmen hatırlamıyordu.

SÜRÜCÜ HİÇ BULUNAMADI

Kazanın ardından sürücü bir türlü bulunamadı ve Luciano hâlâ bu olayla ilgili adalet arayışını sürdürüyor. Bunun yanı sıra, hayatına yeniden entegre olmaya çalışan Luciano, bir okulda çalışmaya başladı ve günlük yaşamına uyum sağlamaya çalışıyor. Geçmişiyle bağ kurmaya çalışan Luciano, modern dünyada yeni bir yol bulmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.