Kazadan 106 Gün Sonra Yakalanan Timur Cihantimur, Bugün İkinci Kez Hakim Karşısında

İstanbul'da 1 Mart'ta gerçekleşen kazada Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesine sebep olan ve 106 gün sonra yakalanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, bugün Boston'da ikinci kez hakim karşısına çıkacak. Duruşma, Türkiye saatiyle akşam 22.30'da başlayacak.

İstanbul'da 1 Mart'ta meydana gelen kazada, 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un kullandığı aracın çarptığı araçta Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kazadan sonra kaçan Timur Cihantimur ve annesi yazar Eylem Tok, 106 gün sonra yakalandı.

Bugün, Türkiye saatiyle 22.30'da Boston'da ikinci kez hakim karşısına çıkacak olan Timur Cihantimur'un ilk duruşmasında avukatları, müvekkillerinin kaldığı çocuk hapishanesindeki koşullar nedeniyle serbest bırakılmasını talep etmişti.

Eylem Tok ise 27 Haziran'da yeniden hakim karşısına çıkarılacak.

Tutuklandıkları sırada Eylem Tok ve oğlu, Boston'da yıllık ücreti 46 bin dolar olan özel bir okulu ziyaret etmeye hazırlanıyordu. Tutuklama sırasında Tok'un üzerinde bulunan 5 bin dolarlık nakit para da polis tutanaklarına geçti. Mahkeme belgelerine göre, Türk yetkililer Tok ve oğlunun ABD'den sonra Küba'ya gitmek için sahte pasaport almaya çalıştıklarına inanıyor.

ABD mahkemesi, Timur Cihantimur için "kazara adam öldürme ve yaralama" suçlarından, annesi Eylem Tok için ise "suçluyu koruma" suçlamalarıyla Türkiye'ye iadelerini talep etmişti.

Olayın detaylarına göre, Eyüpsultan'da gerçekleşen kazada arızalanan ATV'lerin tamir edilmeye çalışıldığı sırada, Cihantimur'un kullandığı araç, yol kenarındaki arızalı araçlara çarpmıştı. Kazada yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.

Kaza sonrasında Timur Cihantimur ve annesi, Türk yetkililer tarafından izlenerek Mısır ve ardından ABD'ye kaçmışlardı. ABD'de bir restoranda çalışan bir Türk kurye, Tok'u tanıyarak polise ihbarda bulunmuş ve bu ihbar sonucunda anne-oğul 14 Haziran'da yakalanmıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.