Kazdağları'nda çıkan yangın bölgesinde 50 hektar alan zarar gördü

Balıkesir'in Edremit ilçesi Güre Mahallesi civarında Kazdağları'nda çıkan ve dün kontrol altına alınan orman yangınını sebebiyle 50 hektar alan zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Balıkesir'in Edremit ilçesi Güre Mahallesi civarında Kazdağları'nda dün (24 Ağustos 2021) yangın çıktı. Bölgede yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kazdağı Milli Parkı sınırları içinde kalan Karayalama mevkisinde kara yolu ulaşımının olmadığı vadide başlayan ve 25 saatlik zorlu mücadelenin ardından kontrol altına alınan yangın bölgesinde havadan ve karadan soğutma çalışması yürütülüyor.

Açılan orman yollarından ilerleyen söndürme ekipleri, iş makinelerinin yardımıyla yerden, helikopterle de havadan soğutma yapıyor.

Civar illerden gönderilen 6 helikopter, rüzgarın etkisiyle yangının tekrar başlaması ihtimaline karşı Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'nda hazır bekletiliyor.

İlk belirlemelere göre yaklaşık 50 hektar alanda zarara yol açtığı öğrenilen yangın bölgesinden zaman zaman dumanlar yükseliyor.

Yanan ormanlık alan, havadan görüntülendi.

Yangın Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret eden Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, "Yangın söndürme çalışmalarında özveriyle ve fedakarca görev alan bütün personelimize, Kızılaya ve duyarlılık gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Edremit'imize, Balıkesir'e 'geçmiş olsun' diliyorum." ifadesini kullandı.

Kazdağları Milli Parkı’ndaki orman yangınını söndürme çalışmalarına yardım eden bir vatandaş ayı saldırısına uğramıştı. Ayı saldırısına uğrayan vatandaş Özkaya yaşadıklarını gazetecilere anlatmış, ayı ile bir süre ayakta da boğuştuğunu, ardından arkadaşlarının yanına kaçabildiğini söylemişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çevre Haberleri

İmar affı katliama davet belgesidir
Bu bölge er geç depremle sınanacak
Bakanlık onay verirse 3 ilde binlerce ağaç kesilecek
Kaz Dağları tehdit altında: Arka kapı arıyorlar
Kanal İstanbul projesi güzergâhında bir haftada 10 milyar TL’lik ihaleye çıkıldı