Kazım'ın babasını da kanserden kaybettik!

Karadeniz türkülerini tüm Türkiye’ye sevdiren merhum Kazım Koyuncu’nun Artvin Hopa’da akciğer kanseri tedavisi gören 86 yaşındaki babası Cavit Koyuncu, dün sabah hastanede yaşamını yitirdi. Kazım Koyuncu da kanser nedeniyle...

Karadeniz türkülerini tüm Türkiye’ye sevdiren merhum Kazım Koyuncu’nun Artvin Hopa’da akciğer kanseri tedavisi gören 86 yaşındaki babası Cavit Koyuncu, dün sabah hastanede yaşamını yitirdi. Kazım Koyuncu da kanser nedeniyle 33 yaşında hayatını kaybetmişti.

Cavit Koyuncu için Hopa Merkez Cami’nde düzenlenen cenaze töreninde, Cavit Koyuncu’nun oğulları Hüseyin, Oğuz, Orhan ve Niyazi Koyuncu taziyeleri kabul etti. Bu arada ailenin büyük oğlu Hüseyin Koyuncu’nun da kanserle mücadele ettiği öğrenildi.

Her evde bir kanser hastası var

Çernobil nükleer faciasının ardından tüm bölgenin bu dramı yaşadığına dikkat çeken Hüseyin Koyuncu, “Kazım’la başladı, ardından da bir sürü genç ayrıldı aramızdan. Bu hastalıkla zor şartlarda mücadele eden bir sürü insanımız var. Hayatta kalabilmek için çözüm istiyorlar, ama bulunamadı, bulunacağını da sanmıyorum. Her evde bir kanser hastası var. Kazım ve babam bu hastalıktan gitti. Ben de kanserim. Bu hastalığa alıştık'' dedi.

Kazım Koyuncu’nun kardeşi Niyazi Koyuncu da tepkisini “Bunu hak etmiyoruz. İnsanlar kaderini kendileri çizer ama birileri bunu bize çiziyor. Her gün bölgede kanserden bir cenaze kalkıyor'' diye dile getirdi.

''Hep yedik o yağmurları kafamıza’

Kazım Koyuncu için özel bir kitap çalışması yürüten yazar Fatih Sultan Kar’ın, yakın bir tarihte Cavit Koyuncu ile röportaj gerçekleştirdiği, Koyuncu’nun röportajında “Benim hastalığım önemli değil. Ben yaşımı almış bir insanım. Ama oğlumu 33 yaşında toprağa verdim. Çernobil sonrası bacak bacak üstüne atıp çay içenlere şimdi soruyorum; suçlu kim? Siz değil misiniz? Bunun ceremesini kim çekecek? Tüm Türkiye ağladı. Daha nice insanlar ağlayacak. Bölgemizde yine kanserden ölenler olacak. Çocuklar, gençler yaşamalı. Artık yeter, başka Kazımlar ölmesin'' dediği öğrenildi.

Kazım Koyuncu da kanser tedavisi gördüğü günlerde, bölgede Çernobil nükleer faciasından sonra yaşanan radyoaktif kirliliği kast ederek “Hep yedik o yağmurları kafamıza'' demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Anthony Hopkins, "The King of Covent Garden" Filminde Handel'i Canlandıracak
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor