KCK'nın Türkiye sorumlusu olarak belirtilen Sara Aktaş yakalandı

PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK'nın Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen Sara Aktaş yakalandı.İstanbul İstihbarat ve Terör Şube müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, Atatürk Havalimanı'nda yakalanan...

PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK'nın Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen Sara Aktaş yakalandı.

İstanbul İstihbarat ve Terör Şube müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, Atatürk Havalimanı'nda yakalanan Sara Aktaş İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine sorguya alındığı öğrenildi.

1976 doğumlu Aktaş'ın uzun süredir istihbarat Şube Müdürlüğü'nün takibinde olduğu örgütün şehir yapılanmasının başında görev üstlendiği belirtiliyor.

KCK ana davasından yargılanıyor

Sara Aktaş, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasında, DBP Eş Genel başkanları Kamuran Yüksek ve Sebahat Tuncel, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da yargılandığı 156 sanık arasında bulunuyor.

Savcı önceki duruşmada sunduğu 386 sayfalık mütalaasında, Aktaş'ın, KCK/TM Türkiye Yürütmesi sorumlusu Sabri OK ile görüşmek yapmak üzere Avrupa'ya gittiğine, bu kişi ile ilişki ve irtibat içinde bulunduğuna, ayrıca Irak'ın kuzeyine de giderek terör örgütünün yöneticileri ile görüşme yaptığına yer
vermişti.

Mütalaada, Aktaş'ın terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık ve Duran Kalkan tarafından KCK/TM yapılanmasına gönderilen örgütsel yazılarda verilen emir ve talimatlar doğrultusunda örgütsel faaliyetlerde bulunduğu belirtilmişti.

Mütaalada Aktaş'ın güvenlik güçlerinin PKK terör örgütü mensuplarına yönelik yaptığı operasyonları protesto etmek amacıyla "canlı kalkan" adı altında gerçekleştirilen yasa dışı eylemleri organize ettiği ifade edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kocaeli’deki bir fabrikada grup seks skandalı: Soruşturma başlatıldı!
Yeni bir hizmet başlatıldı: 2015 yılından sonra çocuk sahibi olanlara nakit yardımı
İmamoğlu, İstanbulluyu müjdeye boğdu: O hizmet artık sınırsız ve ücretsiz!
Farah Zeynep Abdullah İmaj yeniliği ile göz doldurdu! 'Çok yakışmış'
Kredi kartını temassız ödeme limitleri değiştirildi