KDP sözcüsü: Sorun varsa PKK yaratmıştır

Erbil’de basın toplantısı düzenleyen KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, “Şengal Kürdistan Bölgesi’nin bir parçasıdır, Irak Kürdistanı’nın bir parçasıdır. Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin yasalarıyla yönetilmesi gereken...

Erbil’de basın toplantısı düzenleyen KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, “Şengal Kürdistan Bölgesi’nin bir parçasıdır, Irak Kürdistanı’nın bir parçasıdır. Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin yasalarıyla yönetilmesi gereken bir bölgedir. Söz konusu bölgede bulunan her silahlı gücün Kürdistan Bölgesi’nin yasalarına uyması gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Rûdaw'ın haberine göre Muhammed, “Bizimle aynı kandan aynı soydan olsalar dahi, gelip bir yerde konuşlanıp orayı kendi mülkü bilmesi kabul edilebilir değildir. O bölgeler, kendi sakinlerinindir ki Şengalliler haklı olarak Şengal’i yönetmek konusunda herkesten daha önde geliyor'' şeklinde konuştu.

“Kürdistan halkı, PKK’nin Kürdistan Bölgesi yasalarına saygı göstermesini istiyor'' diyen Muhammed, “PKK şu ana kadar bunu yapmadı ve yapmayacak'' vurgusunda bulundu.

KDP Sözcüsü, “PKK’yle ilgili gözlem ve okumalarımıza dayanarak şunu söyleyebiliriz: PKK’nin siyaset uslübunda, Kürdistan Bölgesi yasalarına saygı göstermek yok. PKK’ye ait belgelere baktığımızda Kürdistan Bölgesi’nin kurumları ve yapılan seçimlere dair ''tanıma’yla ilgili bir şey bulamazsınız'' dedi.

“Eğer ortada bir sorun varsa onu PKK yaratmıştır'' diyen Muhammed, “PKK’nin yarattığı bu sorunlardan geri adım atması gerekiyor. Kürdistan Bölgesi ile Irak yasalarına saygı göstermelidir'' diye devam etti.

KDP Sözcüsü sözlerini şöyle sürdürdü:

En iyi çözüm PKK’nin Şengal’i terk etmesidir. Oradaki halk geri dönebilsin ki bölgenin yeniden inşası için zemin hazırlansın. O insanlar çok acı çekti, daha fazla acı çekmeyi hakketmiyorlar. PKK orada bulunduğu müddetçe birtakım sorunlar çözülemeyecek ve oralar kalkınmayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti
Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı
Güney Afrika, İsrail'in Refah'ın derhal boşaltılması açıklamasından büyük endişe duyduğunu belirtti
ABD Senatörleri, UCM Başsavcısını İsrail'e Yönelik Tutuklama Emri Konusunda Tehdit Etti