Keanu Reeves, Matrix'ten kazandığı paranın yüzde 70'ini bağışladı

57 yaşındaki oyuncunun The Matrix filminden elde ettiği kazancın büyük bir bölümünü kanser araştırmalarına bağışladığı ortaya çıktı.

Kanadalı aktör Keanu Reeves'in başrolünü oynadığı 1999 yapımı ilk Matrix filminden kazandığı 35 milyon doların yüzde 70'ini kız kardeşi Kim'in 10 yıl mücadele ettiği lösemi hastalığının araştırmaları için bağışladığı ortaya çıktı.

Yıllar sonra ortaya çıkan ve gündeme gelen bilgiye göre, Keanu Reeves 1991'de kardeşi Kim'e (55) teşhis konulduktan sonra lösemi araştırmalarini Kean finanse etmeye karar verdi. Ardından kanserle savaşanlara yardım için vakıf kuran Reeves'in (57) kardeşin bağlılığı, ona daha yakın olmak için evini satmasına ve Matrix'in devam filmlerinin ertelenmesine de neden oldu. Aktör, kardeşinin tedavisine de 5 milyon dolar harcadı.

 DAHA ÖNCE YAPTIĞI YARDIMLAR

Keanu Reeves yıllardır gizlice yaptığı bağış ve yardımlarla gündemde. Özellikle çalışma arkadaşları oyuncunun bonkörlüğünü ve alçak gönüllülüğünü övmekten geri durmuyor. İşte Reeves'in hakkında daha önce ortaya çıkan bazı bağış ve yardımlar:

-Matrix'den kazandığı 114 milyon doların 80 milyon dolarını, özel efekt ve makyaj personeline vererek bu daha önce kanıtlamıştı. Çünkü ona göre, kendisinden daha büyük ve önemli bir rol oynamışlardı.

-Yedek Oyuncular ve Şeytanın Avukatı filmlerinde çalışırken, Gene Hackman ve Al Pacino gibi oyuncuların onlara katılması için kendi bütçesinden gönüllü olarak kesinti verdi.

-Ayrıca, ailesinin ekonomik sıkıntılar yaşadığını öğrendiği, Matrix'deki bir set çalışanına yardım ettiğini de çoğu kişi biliyor.

-John Wick 4 çekimlerini tamamlayan yıldız oyuncu Keanu Reeves ekibe saat hediye etti. Saatin tanesinin ise 9 bin dolar (Yaklaşık 86 bin TL) olduğu öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ünlü fizikçi Vopson: Matrix tarzı bir simülasyonda yaşadığımızı kanıtlayabilecek yeni bir fizik yasası keşfett

Dünya Haberleri

Biden açıkladı: "İsrail, Refah'a geniş çaplı saldırı başlatırsa silah göndermeyi durduracağız"
Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor