Kebapta tekila, kokoreçte viski! Gıda skandalları bitmiyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın duyurduğu listede gıda güvenliği bir kez daha gündemde. Antalya’da bir kebapçıda tekila, bir kokoreççide ise viski ve votka izleri tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ listesi, kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Son olarak Antalya’da bir kebapçıda tekila, bir kokoreççide ise viski ve votka izleri tespit edildi. Bu skandallar, gıda güvenliğine dair endişeleri artırırken, vatandaşların tüketim alışkanlıklarını yeniden gözden geçirmesine neden oldu.

KEBAPTA TEKİLA ŞOKU


Antalya’da bir kebap salonunda sunulan kuyu kebabında tekila tespit edildi. Daha önce de birçok üründe benzer sorunların yaşandığı listede bu durum, kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı. Özellikle alkollü maddelerin gıda ürünlerinde yer alması, hem sağlık açısından hem de dini ve kültürel hassasiyetler nedeniyle büyük eleştirilere yol açtı.

KOKOREÇTE VİSKİ VE VOTKA


Antalya’da bir başka lokantada ise kokoreç numunelerinde önce votka, ardından başka bir testte viski izlerine rastlanması, gıda güvenliği konusunda tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdi. Bu tarz alkollü maddelerin gıda ürünlerine nasıl ve neden karıştığı ise yetkililerce araştırılmaya devam ediyor.

GIDA GÜVENLİĞİ ENDİŞELERİ ARTIYOR


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın duyurduğu taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde tanınmış markaların yer alması ve domuz eti gibi ürünlerin kullanıldığı işletmelerin ortaya çıkması, gıda güvenliği tartışmalarını alevlendirdi. Vatandaşlar, artık tüketim yapacakları işletmeleri daha sıkı bir şekilde araştırmaya başladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.