Keçiören'de İlkokulda Yaşanan Olay

Keçiören'deki bir ilkokulda meydana gelen olayda, 3. sınıf öğrencisi Mira Şahin'in düşerek beyin kanaması geçirmesiyle ilgili aile okulu sorumlu tutarak şikayetçi oldu. Polis ve Milli Eğitim Bakanlığı, olayın detaylarını soruşturuyor.

Dün, Keçiören ilçesindeki Halit Fahri Ozansoy İlkokulu'nda meydana gelen olay, 3. sınıf öğrencisi Mira Şahin'in düşerek beyin kanaması geçirmesiyle gelişti. İddialara göre, Mira'nın kafatasında tespit edilen 8 kırık nedeniyle yaklaşık 10 saat süren bir ameliyat gerçekleştirildi ve ardından yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Ancak Mira'nın hayati tehlikesi devam ediyor.

AİLE OKULU SORUMLU TUTUP ŞİKAYETÇİ OLDU

Mira Şahin'in ailesi, kızlarının beyin kanaması geçirmesinden okulu sorumlu tutarak şikayetçi oldu. Polis, olaya ilişkin inceleme başlatırken, ailenin iddiaları ve okuldaki güvenlik kamerası görüntüleri üzerinde soruşturma yürütülüyor.

ANNEANNE: "BU RESMEN BİR CİNAYET"

Mira'nın anneannesi Miyase Karakaş, yaşanan olayı şu şekilde anlattı: "Dün okuldan aradılar, 'Çocuğunuz düştü, buraya gelin alın' dediler. Gittiğimizde çocuğu öğretmenler masasının üzerine yatırmışlardı. Çocuk kusmuş, altına kaçırmış, bilinci kayıp. Olayın üstünden 3 saat geçmiş daha ambulans çağırmamışlar. Biz çağırdık ambulansı. Ne olduğu belli değil. Çocuğumuzu darp mı ettiler, bir yerden mi düştü; bizlere açıklama yapmadılar. Bu resmen bir cinayet. Kafasını duvara mı vurdular, öğretmen mi darp mı etti; bilmiyoruz. İdarecilerle görüştük, onların da bir bilgisi yok, hiçbir açıklama yapılmadı."

SİSTEMİK HATA İDDİASI VE SORUŞTURMA

Olayın ardından Milli Eğitim Bakanlığı, hem adli hem de idari soruşturma başlattı. Polis ekipleri, okuldaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek olayın ayrıntılarını belirlemeye çalışıyor. Mira'nın sınıf öğretmeni B.Ö., olayla ilgili ifade verirken, öğrencilere de pedagog eşliğinde olayın sorulacağı öğrenildi. Okul yönetimi ve sınıf öğretmeni, polis soruşturması nedeniyle herhangi bir açıklama yapmayacaklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Nihal ve Bahar Candan Soruşturmasında Yeni Gelişme Yaşandı! İtiraf Geldi!
Bursa Merkezli Suç Örgütü Operasyonunda 21 Tutuklama
Bu uyarıya dikkat: Çöl tozunun ikinci atağı geliyor!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Sınırları Aşan Operasyonlarında 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
ÖGG sınav neticeleri ne zaman açıklanacak?