Kedi Eros davasından çıkan karara tepki

Eros adlı kedinin İstanbul'da yılbaşı gecesi öldürülmesiyle ilgili olarak İbrahim Keloğlan adlı sanığa üç yıl hapis cezası verildi. Ancak mahkeme, sanığın iyi hal indiriminden faydalandı ve cezasını 2,5 yıla indirdi. Sanığa yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirleri uygulandı.

Sanık hakkında verilen serbest bırakılma kararı, Eros adlı kediyle ilgili davaya dair hayvanseverlerin tepkisini çekti ve bu tepki, bir basın açıklamasıyla dile getirildi.

Eros adlı kedinin İstanbul'da yılbaşı gecesi öldürülmesiyle ilgili olarak İbrahim Keloğlan adlı sanığa üç yıl hapis cezası verildi. Ancak mahkeme, sanığın iyi hal indiriminden faydalandı ve cezasını 2,5 yıla indirdi. Sanığa yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirleri uygulandı, böylece serbest bırakıldı. Hayvan hakları savunucuları, bu karara karşı tepki göstermek için Sakarya Caddesi'nde bir basın açıklaması düzenledi.

Yapılan açıklamada, Eros'u 6 dakika boyunca tekmeleyerek öldüren kişinin hapis cezası almasının bir örnek oluşturması beklenirken, şu ifadeler kullanıldı:

"Soluğumuz tutuk, ellerimiz kenetli bu anı bekledik. Eros'a söz vermiştik. Adaleti sağlayacaktık. Olmadı. Sistem Eros'un katiline iyi hal indirimi verdi. Eros'u öldürdükten sonra köye gidip hayvan beslemesi bir fail aklayıcı olarak kullanılarak katil serbest bırakıldı. Bu ülkede bir kedinin 6 dakika boyunca tekmelenerek öldürülmesinden utanıyoruz. Kedi katilinin hapis cezası almayıp üzerine iyi hal indirimi verilmesinden utanıyoruz."

Açıklamanın devamında, Hayvanları Koruma Kanununda hayvanların satışının yasaklanmadığının altı çizilerek, "Can dediğiniz hayvanları sahipli sahipsiz diye ayırarak Eros'a sahipsiz dediğiniz için utanıyoruz. Her hayvan kendi hayatının öznesidir. Mal değil candır ve hiçbir hayvan cinayetinin iyi hali olmaz kadın cinayetlerinde de iyi hal olmayacağı gibi. Ne kravat indirimlerinizi ne de pişmanlıklarınızı kabul ediyoruz. Telafisi olmayan şeyin iyi hali olmaz" ifadelerine yer verildi.

Hayvanseverler basın açıklamasının ardından hayvanlar için oturma eylemi düzenledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İstanbul Havalimanı'nda Zehirli Hayvan Kaçakçılığı Operasyonu: Bin 500 Endemik Tür Ele Geçirildi
Nihal Candan Cezaevinde Yaşadıklarını Ortaya Döktü!
Şiddetli Yağışlar Sonucu Heyelan: Hatay'da Çökek Yaylası Yolu Ulaşıma Kapandı
İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Yüksel'i Ziyaret Etti: İlçe İşbirliği Gündemde
Onur Apaydın'dan Çarpıcı İtiraf: Etkin Pişmanlık Dilekçesi ve Bahar-Nihal Candan İddiaları