''Evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan yargılandı, tahliye edildi!

Bu olay sosyal medyada geniş yankı uyandırmış ve hayvanseverlerin tepkisini çekmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda Keloğlan hakkında "Evcil Hayvanı Kasten Öldürme" suçundan dava açılmış ve mahkeme tarafından 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde, yılbaşı gecesi bir asansörde yaşanan kedi vahşeti toplumda büyük infial yaratmıştı. İbrahim Keloğlan adlı şahsın, asansörde sıkıştırdığı bir kediye defalarca tekme atarak ve ezerek öldürdüğüne dair ortaya çıkan video, sosyal medyada geniş yankı uyandırmış ve hayvanseverlerin tepkisini çekmişti.

Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda Keloğlan hakkında "Evcil Hayvanı Kasten Öldürme" suçundan dava açılmış ve mahkeme tarafından 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

TAHLİYE EDİLDİ

Ancak, İstanbul Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararda, Keloğlan'ın mahkemedeki tutum ve pişmanlığını gösteren davranışları nedeniyle cezada indirim uygulandığı belirtilmiştir. Ayrıca, sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmaması ve kişilik özellikleri ile duruşmadaki tutum ve davranışları göz önünde bulundurularak, yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluşmuştur.

Bu gerekçelerle mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakarak Keloğlan'ın tahliyesine karar vermiştir. Tahliye edilen Keloğlan, tutuklu kaldığı süre olan 35 günün ardından özgürlüğüne kavuşmuştur.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alina Boz'un Gece Kulübünde Tartışma Yaratan Videosu: Galatasaray'a Küfür İddiasıyla Gündemde
Alina Boz Galatasaray Taraftarını Kızdırdı! Galatasaray taraftarının iddiası çok sert!
Meteorolojiden Türkiye'ye Parçalı Bulutlu Hava ve Sağanak Yağış Uyarısı!
Hülya Avşar'dan Mert Demir İtirafı Geldi!
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Önderliğinde Küresel Ticaret Zirvesi: Bogota'da İş Dünyası Buluşması