Kemal Bülbül: LGS’de Değişim Rüzgarları!

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 2 Haziran'daki LGS merkezi sınavına ilişkin detayları açıkladı. Öğrencilerin isteğe bağlı başvurabileceği sınav, belirlenen merkezlerde yapılacak. Sorular, ders kitaplarından oluşacak.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 2 Haziran'da yapılacak LGS merkezi sınavına yönelik detayları paylaştı: Öğrencilerin isteğe bağlı katılacağı sınav, belirlenen merkezlerde gerçekleşecek ve sorular ders kitaplarından oluşacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 2 Haziran 2024'te yapılacak merkezi sınav uygulamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bülbül, sınavsız öğrenci alan okulları tercih edecek öğrencilerin LGS merkezi sınavına girmelerinin zorunlu olmadığını vurguladı.

LGS kapsamındaki merkezi sınav için kılavuzun yayımlandığını belirten Bülbül, bu kılavuzda önemli detayların yer aldığını ve Bakanlık tarafından 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek merkezi sınavın başvurularının 18-29 Mart tarihleri arasında e-Okul üzerinden isteğe bağlı olarak alınacağını hatırlattı.

Bülbül, bu uygulamaya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu yıla kadar LGS kapsamında öğrenci başvuruları otomatik olarak yapılıyordu. Ancak liselere geçişte okulların %85'i adrese dayalı yerel yerleştirmeyle gerçekleşiyor. Bu nedenle LGS her öğrencinin kesinlikle girmesi gereken bir sınav değil. Merkezi sınavla öğrenci alan okullara girmek isteyen öğrencilerimiz, başvurularını elektronik ortamda yapacaklar. Başvuru için öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettirecekler. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacak."

Bülbül, öğrencilerin sınava belirlenen merkezlerde gireceğini belirterek, "Pandemi öncesinde öğrenciler belirlenen okullarda sınava giriyorlardı. Pandemi sonrası normale dönüş kapsamında bu yıl öğrenciler, sınav merkezi olarak belirlenen okullarda sınava girecekler. Her ilçe bir sınav merkezi olacak şekilde planlama yaptık. Dolayısıyla sınav, il ve ilçelerimizdeki belirlenen okullarda yapılacak." açıklamasında bulundu.

Öğrencilerin sınav giriş bilgilerinin 24 Mayıs'ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nden ilan edileceğini belirten Bülbül, "Öğrencilerin fotoğraflı sınav giriş belgeleri elektronik ortamda okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecek. Nakil, mecburi ikamet değişikliği, mevsimlik işçi, yurt dışından gelenler, tayin sebebiyle yer değişikliği gibi mücbir sebepten başka illerde bulunan öğrencilerin velileri, öğrencinin durumunu anlatan dilekçe ve belgelerle sınava girmek istedikleri il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine 28 Mayıs'a kadar başvuru yapacaklar." dedi.

Öğrencilerin sınavda fotoğraflı onaylı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi bulundurmaları gerektiğini söyleyen Bülbül, sınav sorularının öğrenme çıktılarına dayalı olarak ders kitaplarının içeriğinden oluşacağını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Taşıyıcı annelik nedir? Yasal mıdır?
Antalya'da Köpek Kavgası Kanlı Bitti: Orhan S. Otomobilin Arkasına Bağlanıp Sürüklendi
Kahramanmaraş'ta Mobilya Fabrikasında Yıldırım Yangını: 30 Milyon Liralık Zarar!
Edirne'de 112'ye Gelen Çağrıların %58'i Gereksiz: Asılsız İhbarlar Acil Durumları Tehlikeye Atıyor
Türkiye, Gazze'ye 52 bin ton yardım gönderdi: Yardım listesinde birinci sırada