Kemal Kılıçdaroğlu: 21. yüzyılın Türkiyesinin hak etmediği bir olay

ABC Haber MerkeziCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, operasyon düzenlenen Sözcü Gazetesi binasının önünde açıklama yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlenen operasyonu, “21. yüzyılın Türkiyesinin hak etmediği bir olay''...

ABC Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, operasyon düzenlenen Sözcü Gazetesi binasının önünde açıklama yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlenen operasyonu, “21. yüzyılın Türkiyesinin hak etmediği bir olay'' olarak niteledi.

''SİYASİ İKTİDARIN SOPASI KONUMUNDA ADALET DAĞITILMAZ’

Kılıçdaroğlu, operasyonu yürüten savcılara da sert eleştirilerde bulunarak siyasi iktidarın talimatıyla hareket etmemeleri çağrısında bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, “Sözcü bir halk gazetesi. Toplumun her katmanının aldığı, dikkate aldığı ve okuduğu bir gazete. Baskılara boyun eğmeyen bir gazete ve dolayısıyla iktidarların pek hoşuna gitmeyen bir gazete. Gerçek habercilik yapıyor. Onurlu duruyor, dik duruyor. Baskılara boyun eğmiyor. Şimdi Sözcü üzerinde de bir baskı oluşturarak O’nun yayın çizgisine müdahale etmeye çalışıyorlar. Gazetecilerin gözaltına alınması, tutuklanması, gazeteler üstünde baskı kurulması hiçbir demokrasinin kabul etmeyeceği bir olaydır. Bugün yaşadığımız olay bir dikta yönetiminin Türkiye’de hangi olaylara imza atabileceğini bize göstermiştir. Diktacılara ve onun emrindeki yargıçlara net söylüyorum: Siz adalet dağıttığınız ölçüde saygınlığınız artar. Siyasi iktidarın sopası konumunda adalet dağıtılmaz. Bu sadece adaleti yıpratır. Savcı olsun, hakim olsun; savcılıklarını ve yargıçlıklarını yapsınlar. Siyasi otoritenin talimatıyla karar almak, siyasi otoritenin talimatıyla gazetelere el koymak, gazetecileri tutuklamak 21. yüzyılın Türkiyesinin hak etmediği bir olaydır'' şeklinde konuştu.


Kemal Kılıçdaroğlu Sözcü'nün önünde konuştu: 21... paylaşan: abcgazetesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Bu özelliklere sahip olmayan otomobiller artık satılamayacak: 7 Temmuz son tarih!
Bu dönemde benzer fırsat karşımıza çıkmaz! Togg bu kampanya ile hızla satacak!
Honda Mayıs motosiklet fiyatları duyuruldu: Yaz ile talepler fırlayacak!
Sevindirici haber! Artık Türkiye'de Fiat Egea fiyatına 7 kişilik SUV model bulunuyor!
Sıfır araçların fiyatları üzerindeki artışlar kontrol altına alınacak!