Kemal Kılıçdaroğlu: Boğaziçi'nde dünyanın saygı duyduğu hocaları kovdular, öğrencileri dövdürüp hapse att

"Zulümden, adaletsizlikten, baskıdan hoşlanmam. Bunu yapanları da asla ve asla affetmem! Naci, kayyum düzenine son verdiğimizde görecektir, 'geliyor gelmekte olan'ın ne anlama geldiğini"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rektör atamasına karşı protestoların devam ettiği Boğaziçi Üniversitesi'nde, Boğaziçi Mezunları Derneği binasının tahliye edilmeye çalışılmasına ilişkin olarak "Brütüs" olarak hitap ettiği Rektör Naci İnci'ye, "Zulümden, adaletsizlikten, baskıdan hoşlanmam. Bunu yapanları da asla ve asla affetmem! Naci, kayyum düzenine son verdiğimizde görecektir, 'geliyor gelmekte olan'ın ne anlama geldiğini" diye seslendi. 

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki bazı akademisyenlerin görevden alınmasına ve BÜMED binasının boşaltılmak istenmesine de değindi. 

CHP lideri, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: 

"Zorba iktidarlar, korkaktır. Zulmederek ben güçlüyüm demek ister. Boğaziçi'ne kayyum atandı. Niye atanır? Bir süre kaldı, dayanamadı ayrıldı. Bu sefer kendi içlerinden kayyım çıkardılar. Okulun içinden çıkan kişi bir Brütüs aslında. Boğaziçi Üniversitesi sıradan bir üniversite değildir. Dünyanın en önemli ve en saygın üniversitelerinden biriydi. Brütüs Naci, hocaları kovdu, dünya biliminin saygı duyduğu bilim insanlarını attılar. Öğrencileri dövdürdüler, bazılarını hapse attırdılar, kulüplerini kapattılar, okul 200 sıra geriye düştü dünyada. Şimdi de okul mezunlarının kendi paralarıyla yaptığı binaya el koydu. Zorbalık yaptı. Buradan Naci'ye sesleniyorum; zulümden, adaletsizlikten, baskıdan hoşlanmam. Bunu yapanları da asla ve asla affetmem! Naci, kayyum düzenine son verdiğimizde görecektir, 'geliyor gelmekte olan'ın ne anlama geldiğini."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Sırbistan Ziyareti: Diplomatik Hamle ve Tarihi Hatırlatma
AK Parti Kemalizm’le hesaplaşmak yerine son kulvarda uzlaşmayı mı tercih etti?
Arapça bilmediğini biliyorduk, tarih de bilmiyormuş
Erdoğan’ın CHP’nin 'içini karıştırmak' gibi bir planı olabilir mi?"
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu