Kemal Kılıçdaroğlu GATA'daki yaralıları ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yönelik terör saldırısında yaralananları, tedavi gördükleri GATA’da ziyaret etti.Yaralıların durumları hakkında yetkililerden bilgi alan CHP Genel...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yönelik terör saldırısında yaralananları, tedavi gördükleri GATA’da ziyaret etti.

Yaralıların durumları hakkında yetkililerden bilgi alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sadece Ankara’daki terör saldırısında yaralananları değil, Doğu ve Güney Doğu’da yaralanan gazileri de ziyaret ettiğini ve morallerinin çok iyi olduğunu söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:


“Tabi böyle bir tablonun ortaya çıkmasını hiçbirimiz istemiyoruz. Türkiye, özellikle son bir aydır bir vicdan muhasebesi yapmak durumunda kaldı. Neden bu tablolar ortaya çıkıyor? Neden önlem zamanında alınmıyor? İstihbarat zafiyeti olduğu söyleniyor, ortaya çıkarılması gerek bu zafiyetin… Kim, hangi makam görevini yapmıyorsa onun üzerinde durulması lazım ve bütün bu ölümlerden bir siyasal sorumlu çıkarmamız lazım. Yani ülkeyi kim yönetiyor? Ülkeyi yönetenler en azından bunun sorumluluğunu üstlenebilmeli, sorumluluğun gereğini yerine getirebilmeli. Eğer biz bunu yapamazsak; emin olun siyaseten, ahlaki açıdan sınıfta kalmış oluruz.Yazık günah bu insanlara, yazık günah bu tabloya... Ve bu tablo bizim kaldıracağımız içimize sindireceğimiz bir tablo değil.

SORU: Efendim PYD’yi işaret ediyor bazı bulgular, MİT’ in de 7 Ocak’ta uyarısı olduğu ortaya çıktı, ama TAK üstlendi geçtiğimiz dakikalarda…

KILIÇDAROĞLU: Biliyorum, bazı örgütlerin üstlendiğini de ifade ettiler. Sonuçta bu olayın faillerinin bulunarak, hiçbir kuşkuya yer vermeyecek şekilde yargının önüne çıkarılması lazım. Çünkü hükümet kanadının yaptığı açıklamaların özellikle bazı kurumları, bazı kuruluşları, bazı sivil toplum örgütlerini tatmin etmediği yönünde belli işaretler var. Biz isteriz ki failler yakalansın ve bütün delilleriyle birlikte yargıya teslim edilsin.

Teşekkür ederim arkadaşlar.''

Ziyarette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ile CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de eşlik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor