Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 4 yıl 1 ay hapis cezası talebi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyelerine yönelik hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, durdurulan MİT tırlarına ait görüntüleri eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiasıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış ve "devletin güvenliği ile ilgili gizli bilgileri casusluk amacıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu kararın ardından dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, karara tepki göstererek, "Bu kararı verenler bunun altında kalacak. Adalet, demokrasi ve düşünce özgürlüğü istiyoruz. 20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti ve demokrasiyi yok ettiler. Hakimler artık bağımsız değil, saraydan gelecek talimatlarla hareket ediyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Sabah gazetesinin haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı ve atılı suçu işlediği belirtilerek dava açıldı. Kılıçdaroğlu hakkında "zincirleme şekilde kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak talep edildi. Eski milletvekili, önümüzdeki günlerde mahkemede savunma yapacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.