Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da ilçe başkanlarıyla görüştü: Kavga görüntülerine izin vermeyeceğim

CHP'de kurultay hazırlıkları devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul il merkezinde 39 ilçe başkanıyla bir araya geldi.

Pencere'den Candan Yıldız'ın haberine göre; ilçe başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu’nun İstanbul il başkanlığı için herhangi bir isim telaffuz etmediği, yalnız bir profil çizdiği öğrenildi. Buna göre CHP lideri, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir çıtanın yakalandığını, bu çıtanın altına düşmemek gerektiğini altını çizdi.

Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki kavga görüntülerine dair çok net tavır aldığı, “İzin vermeyeceğim” dediği öğrenildi. CHP liderinin bu mevzuda emin bir tutumla, böylesi görüntülerin oluşmasında oranı olanlar için sürecin başlatılmasını istediği ifade edildi. MYK’da da bu konunun gündeme gelmesi bekleniyor.

CHP İstanbul il başkanlığı adaylığı için 10’a yakın isim olduğu fakat İBB Meclis Üyesi Selçuk Sarıyer ve üç dönemdir Bahçelievler ilçe başkanlığını yapan Özgür Çelik’in adının öne çıktığı konuşuluyor. Özgür Çelik’in de Ekrem İmamoğlu’na yakın bir isim olduğu belirtiliyor.

Eski İstanbul İl başkanı Cemal Canpolat’ın il başkanlığı için yeniden aday gösterilme olasılığının ise çok düşük olacağı ifade ediliyor.

Politika Haberleri

İYİ Parti Grup Başkanı istifa etti
En doğrusu da kongrede veliahdını çıkarmasıdır
Bugün CHP bir noktaya geldiyse bu Kemal Bey’in sayesinde olmuştur
AK Parti'de değişim için ilk zirve yarın
Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam