Kemal Kılıçdaroğlu Tüzük Kurultayına Katılmayacak

CHP'nin tüzük değişikliği kurultayı bugün Ankara'da başlayacak. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu katılmayacak. Genel Başkan Özgür Özel’in açılış konuşmasıyla başlayacak kurultayda, Genel Sekreterlik güçlendirilecek ve genel başkan adayları için yeni düzenlemeler yapılacak.

CHP, tüzük değişikliği için bugün Ankara'da kurultay düzenliyor. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmayacağı toplantıda, önemli değişiklikler ve yeni düzenlemeler bekleniyor.

CHP'nin tüzük değişikliği yapılacak kurultayı bugün Ankara'da gerçekleştirilecek. Kurultaya delegeler, onur kurulu üyeleri ve eski genel başkanlar davet edildi. Ancak eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultaya katılmayacağı belirtildi.

Kurultayda Divan Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek’in seçilmesi bekleniyor. Genel Başkan Özgür Özel’in açılış konuşmasıyla başlayacak olan toplantıda, Tüzük Hazırlık Komisyonu'nun önerileri doğrultusunda CHP tüzüğünde 20’ye yakın maddede değişiklik yapılması planlanıyor. Bu değişiklikler arasında Genel Sekreterlik makamının güçlendirilmesi de yer alıyor. Ayrıca, kurultaylarda genel başkan adayları resmi olarak aday gösterilmeyecek; ancak eğer isterlerse aday olabilecekler. Genel başkan adaylarının, delegenin yüzde 5 imzasıyla aday olabilmesi sağlanacak ve adayların başvurusu için en fazla yüzde 10 imza toplayabilmeleri gerekecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.