Kemal Kılıçdaroğlu'dan belediye başkanlarına talimat: Bu zor günlerde halka destek olun

CHP’nin Kayseri’de belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği üç günlük çalıştay dün sona erdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Kara Kış Fonu” kapsamında Kayseri’de düzenlenen çalıştayda belediye başkanlarına “Vatandaşın sorunlarına eğilin. Bu zor günlerde yanlarında olun. Acılarını, sevinçlerini paylaşın. Bütçelerinizi dikkatli ve verimli kullanın” talimatı verdi. 

CHP’nin Kayseri’de belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği üç günlük çalıştay dün sona erdi. Çalıştayın son gününde başkanlar, Kılıçdaroğlu’yla beraber basına kapalı olarak toplandı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; toplantıda belediye başkanlarına seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, başkanlara, “Vatandaşın sorunlarına eğilin. Bu zor günlerinde yanında olun. Mutlaka acısını, sevincini paylaşın. Bütçelerinizi dikkatli ve verimli kullanın” talimatını verdi. Bir sonraki genel seçimlere ilişkin değerlendirmelerin de ele alındığı toplantıda, “seçmen analizleri”, “siyasal iletişim şekilleri” ve “sosyal medyanın etkisi” gibi konular da masaya yatırıldı. 

Toplantıda, ekonomideki gidişattan şikâyetçi olan ve yeni bir çıkış arayan kadın seçmen grubunun olduğu değerlendirmeleri de yapıldı. “AKP ile kadın seçmen arasında bir kopmanın yaşandığı” değerlendirmesinde bulunulurken belediye başkanlarına siyasal iletişim konusunda da sunumlar yapıldı. Başkanların iktidarın sıkça dile getirdiği “Onlar yapamaz” algısını yıktığı vurgulanırken  iktidarın bu türlü söylemlerine karşı başkanlardan “çalışmalarını toplumun tüm kesimine anlatmaları” da istendi. Öte yandan toplantıda sunum yapan iletişim uzmanlarından da başkanlara, “İcraatlarınız kendi bölgenizin sınırlarını aşsın, her yerde konuşulsun” önerisi yapıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
Kirli Sepeti Dizisi Final Kararı ile Şok Etti!