Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, Ekrem İmamoğlu'na destek telefonu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak, Türkiye'de siyasi tartışmaları yeniden alevlendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak, Türkiye'de siyasi tartışmaları yeniden alevlendirdi. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu durumu demokrasiye yakışmayan bir uygulama olarak değerlendirerek, İmamoğlu'na olan desteğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kınandı. Kılıçdaroğlu, bu tarz siyasi yasakların demokrasi ve Türkiye için uygun olmadığını vurgulayarak, İmamoğlu’na olan desteğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu telefonla arayarak, olası bir yasağa karşı sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.

İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "ahmak" dediği gerekçesiyle yargılandığı davanın istinaf incelemesinin sürdüğünü belirtti. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen ceza ile birlikte siyaset yasağı da gündeme gelmişti. CHP kurmayları, istinaf kararını beklemek üzere düzenli olarak bir araya gelerek durumu değerlendiriyor. İmamoğlu ise cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda "Dava tam bir sefillik, görüşmeler devam ediyor, genel başkanımız sonucu paylaşacaktır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.