Kemal Memişoğlu: “Dünyada Böylesi Bir Felaketi Sarabilecek Tek Milletiz!”

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Dünyada böyle bir yarayı sarabilecek başka millet yok" diyerek Türkiye'nin deprem sonrasında gösterdiği dayanışma ve hızlı toparlanma sürecini övdü.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 6 Şubat’ta gerçekleşen ve "asrın felaketi" olarak adlandırılan depremlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Amasya Üniversitesi 2024-2025 akademik yılı açılışında ilk dersi veren Memişoğlu, deprem felaketinin boyutlarına ve Türkiye'nin bu felakete karşı gösterdiği dayanışmaya dikkat çekti. Bakan, "Dünyada böyle bir yarayı sarabilecek topluluk yok, başka millet yok" diyerek Türk milletinin deprem sonrasındaki hızlı toparlanma sürecini vurguladı.

Sağlık Bakanı, 11 ilde büyük yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini belirtti. Deprem bölgesinde gördüklerini anlatan Memişoğlu, binaların hızla yeniden inşa edildiğini ve hayatın normale döndürülmeye çalışıldığını ifade etti. "200-300 yıldır görülmemiş bir depremden bahsediyoruz. Böylesi büyük bir felakette bir araya gelip yaraları hızla sarmamız önemli" dedi.

Memişoğlu, bu dayanışmanın sadece felaket anlarında değil, her zaman sürdürülmesi gerektiğini dile getirerek, topluma ve bilime daha fazla yatırım yapılması gerektiğini vurguladı. Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji binasının açılışını da gerçekleştiren Bakan Memişoğlu, öğrencilere yaptığı konuşmada, bilimsel gelişmelerin ve insan kaynağına yapılan yatırımların önemine dikkat çekti.

Açılışa Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez ile Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ve diğer yetkililer de katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.