Kendini dezenfekte eden tekstil ürünü

Kendini dezenfekte eden  ve özel olarak tasarlanan tekstil kumaşı, hastanelerin kapılarında kullanılmak üzere geliştirildi. İnsanların kapıyı açmak için

Kendini dezenfekte eden  ve özel olarak tasarlanan tekstil kumaşı, hastanelerin kapılarında kullanılmak üzere geliştirildi. İnsanların kapıyı açmak için dokunduğu geleneksel alüminyum kapı plakası yerine bir cihazla birleştirilerek yerleştirilen bu materyal el hijyenini artırmayı hedefliyor.

Kendini dezenfekte eden tekstil ürünü. Hastane kapıları, insanlar onlara binlerce defa dokunduğu için hijiyen eksikliği konusunda önemli bir etken kabul edilirler. Sadece bir kişinin bile kirli ellerle kapıya dokunması, çapraz bulaşma riski oluşturarak diğer insanları da tehlikeye sokmaktadır.

Surfaceskins antibakteriyel kapı pedleri, bir sonraki kişinin kapıyı kullanmasına hazır hale getirmek için, itildiğinde hafif bir miktar alkol bazlı dezenfektan jel fışkırtarak yüzeyi dezenfekte etmektedir. Üç ayrı dokuma olmayan tekstil malzemesi içeren bu düşük maliyetli cihazın, 7 gün sonra veya bin basımdan sonra değiştirilmesi gerekiyor.

Kendini dezenfekte eden tekstil materyali Surfaceskins  bir alkol bazlı dezenfektan jel haznesi barındırıyor ve kapıyı açmak için itildiğinde oluşan basınçla bu jel yüzeyinde bulunan küçük kapakçıklı ince zardan dışarı çıkıyor ve saniyeler içinde yüzey kendini dezenfekte ediyor. Journal of Hospital Infection dergisinde yayınlanan bir araştırmada hem bu yeni tekstil materyali hem de alüminyum kapı plakaları, hastane personelinin ellerinde bulunan seviyede bir bakteriye maruz bırakıldı. Araştırmacılar, Surfaceskins kapı pedlerinin hastane kaynaklı enfeksiyonlara neden olan bakteri düzeyini azaltmada standart kapı plakalarına göre daha etkili olduğunu ispatladı.

Surfaceskins, basit ve düşük maliyetli bir çözüm olarak gerekli olduğunu kanıtladı. Araştırmacılar, yüksek riskli birçok durumdan koruma sağlamak üzere tasarlanan Surfaceskins’in küresel pazarda muazzam bir paya sahip olacağını düşünüyor.

Logitech M590 Multi-Device Silent mouse incelemesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Numara taşıma sayısı 180 milyonu geçti!
Artık hava durumunu insanlar değil yapay zeka tahmin edecek!
Tesla'nın insansı robotu, fabrikada görev almaya başladı ve ürünleri yerleştirip kutuları taşıyor
Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor
Instagram'ın algoritması baştan aşağı değişiyor!