Kendisine benzemeyen heykeli Erdoğan'ı çok üzmüş: Hemen kaldırttık

ATO Congresium'da gerçekleştirilen Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı, 'Erdoğan'a benzemiyor' tartışmalarının ardından kaldırılan büstle ilgili açıklama yaptı."Bazı belediyelerimiz şahsımın heykel...

ATO Congresium'da gerçekleştirilen Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı, 'Erdoğan'a benzemiyor' tartışmalarının ardından kaldırılan büstle ilgili açıklama yaptı.

"Bazı belediyelerimiz şahsımın heykel veya benzer görsellerini yapmışlar. Ben bunu duyunca çok üzüldüm" diyen Erdoğan bu çalışmaların kendilerinin değerlerine tes olduğunu söyledi. "Ben ne heykel istiyorum, ne masklar, ne bu tür görseller istiyorum. Bunları hemen kaldırttık zaten" diyen Erdoğan, "Lütfen bu yanlışlara girmesinler. Heykel değil, hizmete yönelik eserler diksinler. Bunlar bizim değerlerimizle çatışıyor, asla bu yola hiçbir arkadaşım tevessül etmesin" uyarısında da bulundu.

NE OLMUŞTU?
Kocaeli'de İzmit'e bağlı Topçular mahallesinde, darbe girişiminin yıldönümünde açılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı'ndaki Tayyip Erdoğan'ın büstü tartışma yaratmıştı.

Büst, 'Erdoğan'a benzemiyor' tartışmalarının ardından belediye tarafından kaldırılmıştı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Zaten hiç kimse Erdoğan'a benzeyemez. Bir başka parka daha uzun adam heykeli diktik. O da benzemiyor. Ama bir simgeyi ifade ediyor. Bu tür çalışmalara böyle bakmak lazım" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Saadet Partisi'nde yeni bir dönem başlıyor"
Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere ikramiye: 15 milyon TL ödendi
Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?