Kenti saran iğrenç kokunun sebebi bulunmuş oldu! Dünyanın en büyük yüzen lağımı

Kenti saran kötü kokunun sebebi ortaya çıktı! Günlerdir kimse kapı, pencere açamıyordu! Yetkililer günlerdir bulmaya çalışıyordu! Dünyanın en büyük yüzen lağımı...

Cape Town'da, çevreyi saran dayanılmaz bir lağım kokusu yetkilileri harekete geçirdi. Şehrin bazı bölgelerindeki bu gizemli kokunun kaynağını araştırmak için çevre sağlığı ekipleri çalışma başlattı. Ancak, atık su tesislerinde herhangi bir sızıntı bulunamadı ve kokunun nereden geldiği belirsizdi.

Nihayetinde, kokunun kaynağının limandaki bir gemi olduğu tespit edildi. Brezilya'dan Irak'a 19.000 canlı sığır taşıyan bu gemi, şehre yayılan rahatsız edici kokunun kaynağıydı.

Hayvan hakları grupları, bu kokunun gemideki hayvanların kötü koşullar altında bulunduğunu gösterdiğini vurgulayarak canlı hayvan ihracatını eleştirdi. Hayvanları Koruma Ulusal Konseyi (SPCA), deniz kanalıyla canlı hayvan ihracatına karşı olduklarını belirterek gemideki hayvanların durumunu değerlendirmek üzere bir veteriner danışmanının gönderildiğini açıkladı.

SPCA'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu koku, hayvanların karşılaştığı kötü koşulların bir göstergesidir. Gemideki hayvanlar, dışkı ve amonyak birikimiyle uzun bir süre geçirmek zorunda kaldılar. Gemi üstündeki koku çok kötü, ancak hayvanlar bu durumla her gün karşı karşıya kalıyorlar."

ARAŞTIRMA BAŞLATILDI 

Al Kuwait adlı gemi, Kuveyt bayrağı altında 190 metre uzunluğunda ve Cape Town'a sığır için yem yüklemek üzere demir atmıştı.

Demokratik İttifak partisi de canlı hayvan taşımacılığını eleştirerek şu açıklamayı yaptı: "Bu olay, canlı hayvan ihracatının hayvanları tehlikeli koşullara maruz bıraktığını bir kez daha gösteriyor."

Daha önce bu ay, Orta Doğu'ya 16.000'den fazla sığır ve koyun taşıyan bir gemi, Kızıldeniz'de Husi isyancılarının saldırısı sonrasında bir ay boyunca denizde mahsur kalmıştı. Avustralya hükümeti, hayvanların sağlık ve refahını güvence altına alacak düzenlemelerin yapılmadığı için hayvanların tekrar ihraç edilmesine izin vermediğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

"Yaklaşık 110 bin kişinin Refah'tan kaçtığı tahmin ediliyor"
Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Kötü Haber: Talepleri Reddedildi
Nijerya'da Lassa Ateşi Salgını: 857 Vaka ve 156 Ölüm
Ermenistan'da Miting: Sınır Çalışmaları Durdurulsun, Başbakan İstifa!
İsrail'de Gösteriler: Gazze Şeridi İçin Ateşkes ve Esir Takası Talepleri Yükseliyor