Kentsel Dönüşümde Vatandaşlar Mağdur Oldu: Güngören'de Yıkım Sırasında Sağlam Binalar Hasar Gördü

Güngören'de gerçekleşen kentsel dönüşüm yıkımında, komşu binaların duvarları zarar gördü. Molozların kapladığı daire ve iş yeri içindeki hasarlar pes dedirtti.

Güngören ilçesinde meydana gelen bina yıkımı olayında, yıkımın gerçekleştiği binanın yanında ki iki yapıda duvar hasarı meydana geldi. Dün sabah saatlerinde Güngören Haznedar Bahçe Sokak'ta kentsel dönüşüm nedeniyle gerçekleştirilen yıkım sırasında, yanında ki iki binanın duvarları zarar gördü. Yıkım öncesinde tedbir amaçlı boşaltılan binalarda bulunan bir daire ve iş yerinin içi, yıkım sürecinde ortaya çıkan  ve etrafa saçılan molozlar sebebiyle zarar gördü.

İŞ YERİNİN DUVARI ÇÖKTÜ

Hasarın yaşandığı 5 katlı binanın 2. katında bulunan dairenin içindeki eşyalar, koltukların yırtılması ve sandalyelerin bacaklarının kırılması gibi nedenlerle zarar gördü. Ayrıca, diğer binadaki mobilya imalathanesinin duvarı da yıkım sırasında çöktü. Olayın ardından binanın müteahhidi ve belediye yetkilileri tarafından bir çalışma başlatıldı, zarar gören duvarlar yeniden örüldü.

MAĞDURİYET GİDERİLDİ

Mahalle sakinlerinden biri olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Vatandaş zamanında duvar örmemiş. Yan binanın duvarını kullanıyor. Orada bir mağduriyet var. Bu onun kendi hatası. Kendi hatasını da kendisi telafi edecek. Kendisi de kabul ediyor. Binada kimse yok zaten. Yıkım esnasında olmaması lazım zaten. Mağduriyetler de giderilmiş" ifadelerini kullandı. Olayın sonrasında alınan tedbirlerle mağduriyetlerin giderildiği belirtilirken, bina sahibinin hatasını kabul etmesi ve gerekli düzeltmeleri yapması gerektiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

68. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Kazanan İsveç Oldu!
Ayşe Ateş eşi Sinan Ateş'in neden suikaste uğradığını ilk kez açıkladı
Vatandaşa kötü haber: Zam dalgası geliyor! Elektrik, doğal gaz, köprü ve otoyollara zam kapıda!
Sydney Sweeney, Christy Martin'in Ayak İzlerini Takip Edecek: Yeni Film Projesi!
Ankara Kalesi'nin Restorasyon Çalışmaları Havadan Görüntülendi