Kenya Hükümeti Rafiki filmini neden yasakladı?

Kenya Hükümeti'ne bağlı olan film denetleme kurulu The Kenya Film Classification Board, Rafiki filmini lezbiyenliğe teşvik ettiği gerekçesiyle, kendi ülkesinde gösterime girmesini yasakladı. Reuters’in haberine göre, filmin...

Kenya Hükümeti'ne bağlı olan film denetleme kurulu The Kenya Film Classification Board, Rafiki filmini lezbiyenliğe teşvik ettiği gerekçesiyle, kendi ülkesinde gösterime girmesini yasakladı. 

Reuters’in haberine göre, filmin yönetmeni Wanuri Kahiu filmin yasaklanması üzerine, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Kahiu yaptığı açıklamada, hayal kırıklığına uğradığını belirtirken, "Kenyalılar LGBT içerikli filmleri Netflix ya da denetleme kurulunun iznini alan uluslararası film festivalleri aracılığıyla izleyebiliyor. Dolayısıyla halihazırda halk arasında olan bir durumu işleyen Kenya filmini yasaklamak bana bir tezat gibi geliyor.“ dedi. 

Samantha Mugatsia ve Sheila Munyiva''nın başrollerini paylaştığı Rafiki, Kena ve Ziki arasında yaşanan aşkı konu ediniyor. Dünya prömiyerini önümüzdeki ay 71. Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde yapacak Rafiki, Cannes’da yer alacak ilk Kenya yapımı film.

Geçtiğimiz aylarda da Çin Hükümeti, yine eşcinsellik konulu 'Call Me by Your Name' filmini Pekin Film Festivali programından çıkarmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Işıklar Mahallesi'nde Baharın Müjdecisi Hıdırellez, Geleneksel Oyunlarla Kutlandı
Muğla Korolar Şenliği 2. Kez Coşkuyla Başladı
Serinin son filmi olacaktı... Hızlı ve Öfkeli bu kez üzdü!
'Bahar' dizisine dikkat çeken transfer! 12. bölümde kadroya katılacağı duyuruldu
Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranları ile bir araya geldi!