Doğu Kenya'daki Tana Nehri İlçesi, şiddetli yağmurların ardından kolera vakalarının arttığı bir bölge haline geldi. Dünya Sağlık Örgütü, sel felaketinin etkilediği bölgelerde 44 kolera vakası bildirildiğini duyurdu. Birleşmiş Milletler'in Kenya koordinatörü, salgının kontrol altına alınabileceğine inanıyor ancak riskin devam ettiğini vurguluyor. Kolera, özellikle küçük çocuklar için büyük bir tehlike oluşturuyor.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kenya'da yaşanan sel ve yıkıcı yağmurların ardından artan kolera vakaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Örgüt, selin en çok etkilediği bölgelerden biri olan doğu Kenya'daki Tana Nehri İlçesinde 44 kolera vakasının bildirildiğini belirtti.
Birleşmiş Milletler'in Kenya koordinatörü Stephen Jackson, "Hükümet ile ulusal ve uluslararası ortaklar olarak salgını kontrol altına alabileceğimize inanıyorum" dedi.
Jackson, daha önce kolerayı kontrol altına aldıklarını ancak riskin hala büyük olduğunu vurguladı.
Kolera, kontamine yiyecek ve su yoluyla bulaşan ve genellikle şiddetli ishal, kusma ve kas kramplarına yol açan akut bir bağırsak enfeksiyonudur. Özellikle küçük çocuklar için tehlikelidir.
DSÖ'nün Kenya temsilcisi Abdourahmane Diallo, salı günü yaptığı açıklamada, "DSÖ, acil sağlık müdahalesini desteklemeye devam edecek ve kolayca yayılabilecek salgınlara karşı tetikte kalmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.
Kenya'daki sel, yerel medyada gösterilen son hükümet rakamlarına göre 238 kişinin ölümüne ve 200 binden fazlasının evsiz kalmasına neden oldu.
Doğu Afrika'da mevsimsel yağışların normale göre daha şiddetli olması, iklim değişikliğine son derece savunmasız bir bölge olan Doğu Afrika'da 400'den fazla insanın hayatına mal oldu.