Kerkük operasyonu bitti

Irak Ordusu, Kerkük operasyonunu bir günde tamamladı. Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı, "KYB bayrağı altında Kürdistan’a ihanet etmişlerdir" diyerek KYB'yi suçladı.Kentin kontrolü merkezi hükümete geçerken, Rudaw’ın...

Irak Ordusu, Kerkük operasyonunu bir günde tamamladı. Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı, "KYB bayrağı altında Kürdistan’a ihanet etmişlerdir" diyerek KYB'yi suçladı.

Kentin kontrolü merkezi hükümete geçerken, Rudaw’ın haberine göre Peşmerge Güçleri Genel Komutanlığı yaptığı açıklamada, “Maalesef KYB’nin bazı yetkilileri de Kürdistan halkına yönelik bu planın destekçisi olmuş, KYB bayrağı altında Kürdistan’a ihanet etmişlerdir. Bu birkaç yetkili, bazı hassas bölgeleri çatışmadan Haşdi Şabi ve İran Pasdaran Ordusu’na teslim ederek Kosret Resul’ü yalnız bırakmışlardır'' dedi.

Sputnik'e konuşan Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurd Hikmet, “Peşmerge Bakanlığı, bulundukları yerlerden çekilen peşmergelerin kendilerini sorumlu tutacak ve askeri mahkeme tarafından yargılanıp cezalandırılacaklar'' ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Dışişleri, İsrail'in Gazze Saldırısını Kınadı
Çoklu Koronavirüs Aşısı: Klinik Denemeler 2025'te
Gazze'de İsrail Saldırıları: 214 Günde 34 Bin 789 Can Kaybı
Almanya'nın Mart Dış Ticaret Verileri: İhracatta Artış, Türkiye'ye Düşüş
ABD, İsrail'e Yapılacak Güdümlü Bomba Satışını Geciktiriyor