Kerkük'te 'Güney Kürdistan’ta Türk Askerine Hayır Heyeti' kuruldu!

Kerkük’te Kürdistan bölgesi ve Irak topraklarındaki Türk askerlerinin çıkartılması amacıyla bir heyet oluşturuldu. Oluşturulan heyet siyasi taraflara ziyaretlerde bulunacak.Kerkük kentinde oluşturulan 'Güney Kürdistan’ta...

Kerkük’te Kürdistan bölgesi ve Irak topraklarındaki Türk askerlerinin çıkartılması amacıyla bir heyet oluşturuldu. Oluşturulan heyet siyasi taraflara ziyaretlerde bulunacak.

Kerkük kentinde oluşturulan 'Güney Kürdistan’ta Türk Askerine Hayır Heyeti', Irak ve Kürdistan bölgesindeki siyasi taraflara gerçekleştireceği ziyaretler kapsamında ilk ziyaretini Irak Komünist Partisi’ne yaptı. 

Konu hakkında heyetin kuruluş komitesinde yer alan Dünya Mihemed ajansımıza konuşarak “Bugün Türk askerlerinin Güney Kürdistan ve Irak topraklarından çıkarılması konusunda Kerküklü tüm taraf, parti ve siyasi kesimlerin desteğini alma çalışmalarımız kapsamında Irak Komünist Partisi’ne ziyarette bulunduk. Irak Komünist Partisi de heyetimiz ve yürüttüğümüz çalışmayı desteklediklerini ifade etti.'' dedi. 

Dünya Mihemed sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilindiği üzere Türk askerleri yaklaşık bir yıldır Musul çevresinde yerleşmiş durumdu. Şunu çok iyi biliyoruz ki, Türkiye’nin amacı Kerkük ve Şengal’i işgal etmek ve Kürdistan bölgesi ve Irak topraklarında mezhep savaşı çıkartmaktadır. Bu nedenle işgalciler karşısında durmak bizlerin ahlaki ve ulusal görevimizdir. Bu konuda eylem hazırlıklarımız da bulunuyor ve Cuma günü Kerkük’te gerçekleştireceğimiz kitlesel eylemle bu eylemlerimize başlayacağız.'' 

Kaynak: Rojnews- SORAN MİHEMED/KERKÜK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!