"Kerry, IŞİD'in finans kaynaklarını müttefiklerine sorsun"

Başkent Tahran'da dışişleri bakanlığı binasında Estonyalı mevkidaşı Marina Kaljurand'la düzenlediği basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin "IŞİD’in...

Başkent Tahran'da dışişleri bakanlığı binasında Estonyalı mevkidaşı Marina Kaljurand'la düzenlediği basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin "IŞİD’in nasıl meydana geldiği, silahları nereden temin ettiği, çaldığı petrol ve tarihi eserleri nerede ve kimlerin işbirliği ile satıp büyük bir finans elde ettiği" gibi soruları ABD’nin müttefiklerine sorması gerektiğini vurgularken, Ortadoğu'da yaşanan terörün sorumlusunun ABD'nin 2003'teki Irak işgali olduğunu ifade etti.

Devletlerden yanlış politikalardan uzak durmalarını talep eden Zarif; terörü dar çıkarları için destekleyen devletlerin bu desteklerini kesmelerinin önemini ifade etti. Zarif söz konusu devletlerin şu ana dek IŞİD’in tehlikesini henüz düşünmediklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Kenya'daki sel felaketinde ölenlerin sayısı 169'a yükseldi
Gazze'de Enkaz Altında Binlerce Kişinin Cesedi: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
Ukrayna'da Rus Saldırısı: Harkov ve Kiev'de Yeni Gelişmeler
AB Komisyonu, Meta'nın AB Dijital Hizmetler Yasası İhlali İddiasıyla Soruşturma Başlattı
Trump "sus payı" davasında 10 bin dolarlık ihlal cezasına çarptırıldı