Kerry, Türkiye'nin desteklediği grupların El Kaideci olduğunu söyledi!

ABD’nin Colorado eyaletinde düzenlenen Aspen Enstitüsü Fikir Festivali’nde, 28 Haziran’daki bir panelde konuşan Kerry, Washington’un şu ana dek “terörist gruplar'' olarak adlandırmadığı Ahrar’uş Şam ve İslam Ordusu için...

ABD’nin Colorado eyaletinde düzenlenen Aspen Enstitüsü Fikir Festivali’nde, 28 Haziran’daki bir panelde konuşan Kerry, Washington’un şu ana dek “terörist gruplar'' olarak adlandırmadığı Ahrar’uş Şam ve İslam Ordusu için “IŞİD ve Nusra Cephesi’nin alt grupları'' tanımını kullandı.

Kerry ayrıca, Washington’un, “Suriye’deki radikal grupları yenmek için çabaları arttırmasına dair yaptığı en önemli şeyin'' Rusya ile anlaşmaya varılması olduğunu söyledi.

Daha önce Rusya’nın, Ahrar’uş Şam ve İslam Ordusu adlı cihatçı grupların ''terör örgütü listesi’ne alınması için BM Güvenlik Konseyi’ne sunduğu teklif ABD, İngiltere, Fransa ve Ukrayna tarafından reddedilmişti.

BMGK’DA AHRAR’UŞ ŞAM VE İSLAM ORDUSU ÇETELERİNE ABD ÖNCÜLÜĞÜNDE DESTEK

AKP-MİT güdümündeki Ahrar’uş Şam ve Suudi Arabistan güdümündeki İslam Ordusu’nun, El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’yle birlikte hareket ettiği ve birçok katliamı beraber gerçekleştirdikleri biliniyor. Ahrar’uş Şam ayrıca, “Fetih Ordusu'' adlı cihatçı çatı koalisyonunda Nusra’yla birlikte başı çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'