KGB ajanları İsrail'i sarmış!

SSCB döneminin gizli istihbarat servisi KGB'nin İsrail'de çok gizli ve çok da önemli bir casusluk ağı olduğuna dair belgeler yayınlandı.İsrailli ünlü gazeteci Ronen Bergman'ın soruşturmasıyla ortaya çıkan bilgilere göre, İsrail...

SSCB döneminin gizli istihbarat servisi KGB'nin İsrail'de çok gizli ve çok da önemli bir casusluk ağı olduğuna dair belgeler yayınlandı.

İsrailli ünlü gazeteci Ronen Bergman'ın soruşturmasıyla ortaya çıkan bilgilere göre, İsrail meclisindeki çok sayıda milletvekili, ordu subayları, istihbarat elemanlarını da kapsayan KGB'nin gizli casusluk kurduğu öğrenildi. Ajanların listesine de ulaşılan raporlara göre, İsrail Savunma Kuvvetleri'nden büyük bir general, üç Knesset üyesi milletvekili, İşçi Partisi'nin eski genel sekrerteri ve 1980'lerde Dışişleri ve Savunma Komitesi'nde çok kritik görevler almış yetkililer bulunuyor. Listede ayrıca, İsrail'in teknoloji, sanayi ve havacılık alanında görevli mühendisler de var.

Ronen Bergman'ın raporları, 1960 ile 1980 yılları arasında istihbarat örgütü KGB'nin arşivci olarak görev yapmış Vasili Mitrokhin tarafından kopyalanan belgelere dayanıyor.

Vasili Mitrokhin adlı arşivci 2004 yılında İngiltere'de hayatını kaybetmişti. İngiliz istihbarat servisi M16 da, Mitrokhin tarafından geride bırakılan arşivin İsrail ile ilgili olan bölümlerinin yayınlanmasını kabul etmişti.

Rusça olan belgeler 'Cambridge Churchill Archives Merkezi'nde yayına sokuldu

Yedioth Ahronoth gazetesinde yarın tam metni yayınlanacak soruşturmanın detayları İsrail ve dünya basınında da tartışılıyor.

Kaynak: Dünya bülteni

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Hava Saldırısı: 7 Ölü, 5 Yaralı
ABD Temsilciler Meclisi'nden Antisemitizmle Mücadelede Yeni Adım
Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir